|
Sayın maria ;
Ben de tıpkı sizin gibi epeydir televizyon seyretmiyorum. Ama benimki biraz abartılı olabilir çünkü yıllardır çok nadiren seyrediyorum. Türbanlı kız olayını ben de sizin gibi youtube den izledim. Eskiden hergün Radikal alıyordum , iki aydır onu da savsakladım . Sadede gelicek olursam , Radikal'in manşetinden verilen bir araştırmanın sonucu olarak AKP yönetimi süresince başı kapalıların oranının azaldığına dair bir araştırma yayınlanmıştı. O araştırma aklımda Tarhan Erdem tarafından yapıldı olarak kalmış . Aynı şeyi anneme de söylemiştim . Annemin bir süre sonra "hayır asıl Tarhan Erdem'in araştırması 4 kat arttığını söylüyor" demesi üzerine jeton düştü.
Bu arada youtube'den izleyince kızın hal ve haraketleri bana da biraz artist geldi ! Ama bir plan içerisinde değil , doğal bir eğilim olarak . Bunun için onu ayıplamıyorum , ama artist !
Ancak bu tür türbanlıyı sahneden indirme , şehit annesini başı kapalı diye oğlunun cenazesine almama , başı kapalı diye üniversite eğitiminden mahrum etme olayları tehlikeli olasılıklara imkan tanıyor .
Sayın Steiner bir tarih hatırlatmasında bulunmuş . Ben de tarihi bir olayın altını çizeyim. Yine İran örneği üzerinden : İran da İslam devrimi olmadan önce hüküm süren Pehlevi Hanedanlığı çok katı laik bir yönetim sergiliyordu ! Rıza Pehlevi döneminde İran polisinin gördüğü yerde çarfaş giyen kadınların çarşafını yırtma emri vardı !
|