Alıntı:
Berk Taçyıldız´isimli arızadan alıntı
Tarhan Erdem'in araştırma şirketinin ortaya koyduğu verilere göre ise Türban AKP döneminde azaldı.
|
Bu bilgiyi nereden aldınız Berk?
Hayır ben de bugün Milliyet'te Tarhan Erdem'in başkanlığındaki A&G'nin araştırmasında "türbanın" (baş örtüsünün değil dikkat!) dört kat arttığı yönünde bir haber okudum da, sizin kaynağınızı merak ettim...?
2003'de yapılan araştırma üzerine 2007'de tekrarlanan yenice bir araştırma bulguları bunlar; yani Akp döneminde azaldığını değil, arttığını gösteriyor. Üstelik veriler dahi olmasa bunu ortalama zekayla çıkarmak olası; açıkçası bunu bekliyordum da; ne vakit sisteme peruklarıyla başkaldırmaya çalışan kızlar üniversitedeki tuvaletlerde 2002 seçimleri sonrası seslerini biraz daha yükseltip, çoğalacaklarından bahsetmişlerdi gözümün önünde, çok geçmeksizin dört senede dört katına çıkan "türbanlı"lar nihayet bir araştırma sonucu bulgulanmış. Başını örtenler değil dikkat ediniz, eğitimli çevrelerde ve 18-28 yaş arasında başını "türbanla" kapatanların arttığından bahsediyor özetle.
İlgilenenlere benim haberimin linki:
Türbanın hızlı yükselişi / Güncel / Milliyet Gazete
Bunu geçiyorum.
Taraf turaf anlamam, varsa bir tarafım dışarıdan bakan dilediği sıfatı yakıştırsın, umrumda olmaz.
Ben televizyon izlemiyorum, gazetelerde okudum ve sitede de bu mevzu tartışılırken inanınız ki bu konulardan sıkıntı geldiği için tıklamadım bile ama dürttü diyelim gece gece, okuyayım dedim.
Haberin videosunu da youtubeden girip üç-beş varyasyonla izledim.
Öncelikle "kızı" hiç de samimi bulmadım, ezberletilmiş gibi davranıyordu, küçücük bir çocuğun kabahati mi olur diyeceksiniz, elbette olmaz, velakin ona bu ezberi öğretenlerindir kusur. Ama insan psikolojisinden zerre anlayan bir beşer oğlu/kızı da bu ezberi fark eder. Bunların hepsi malzemedir, zulm görüyoruz saiki ve bana artık bıkkınlık geldi bu mağduriyet ûslubunun ardından nemalanan erklerden. Bir insanın samimiyetini de yargılamak düşmez diyeceksiniz de, gözümün gördüğü, yüreğimin hissettiği, aklımın hüküm verdiği bir iki yüzlülüğü de yazamadan edemedim kusuruma bakmayınız.
Peki...
Tebrik etmem gerekiyor mu...?
Haydi hep beraber «başarılı» olan soy kırımları, savaşları, sömürüleri tebrik edelim vicdanımıza sığıyorsa...
Kıza mı?
Vah vah
Sistemi çözmüş/çözdürülmüş, geleceği parlak.
Yolu açık ola...