Tekil Mesaj gösterimi
  #12 (permalink)  
Alt 01-12-2007, 19:53
fenasi fenasi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
.........

Blog Başlıkları: 1
Alıntı:
Hazır imamlık yönünde eğitilmiş onca kız çocuğu var , kadın imamlığın önünü açmak için çabalayalım. Bu daha iyi olmaz mı ? "Kızların ne işi var" demek gibi ,geniş bir islamcı kesimin eleştirdiğiniz kadın-erkek ayrımcı yönüne katkı sunmak yerine, gelin kadın imamlığın olabilirliğini savunalım .
Sn. berk Taçyıldız, yorumu yaparken lütfen araştırın ve öyle yapın bence. İslamiyet açısından kesin bir şekilde yasaklanmış bir şeyi yapmak günahtır. Bazı durumlarda dinden çıkmaya kadar varan yaptırımları vardır. Burda Kadınların İmamlık yapmasını yasaklayan ne benim nede bir başka insan yada beşeri kanundur, yasak bizzat Allah tarafından getirilmiştir. Siz Allahın emrinimi sorguluyorsunuz yoksa?

Alıntı:
Türkiyenin bu kadar rütbeliye ihtiyacı var mı ?
Bir olgunun olması diğer bir olguyu yok saymamız anlamına gelmez. Her bir olgu kendi içinde değerlendirildiği sürece gerçek ortaya çıkar. Kaldı ki rütbeli fazlalığı sizi rahatsız ediyorsa açarsınız bir konu orda tartışırız. İmam fazlalığı ayıbını, rütbelilerde fazla önermesi ilemi kapatacağız. Kaldıki kız çocuklarını oraya okumaya göndermek olgusu ayrı bir tartışma konusudur.

Alıntı:
Bu olayın size göre haber değeri olmayabilir . Hatta olsa da belki siz "Cumhuriyet değerleri" için bunun gözardı edilmesini istersiniz . Hatta yazdığınız gibi bu olayı ifşa eden basın "kışkırtıcı" olduğu için "Cumhuriyetin saygın savcıları" tarafından hakettiği cezayı almalıdırlar .

Oysaki ben bu görüşün karşısındayım .

Halkın güvenliğini , huzurunu koruması için , halk tarafından ücretlendirilenlerin, çıkıpta halkın değerlerini aşağılamaya hakkı yoktur. Bu saygısız tutumun devamında bir sonraki seçimlerde AKP % 70 oyla iktidara gelirse kimse şaşırmasın !
Önyargınız ile benim bakış açımı varsayımlar üzerine kurarak değerlendirmeniz vahim bir durumdur kanaatimce. Haber yapmak ile haberi çarpıtıp insanları provake etmek arasında bir fark vardır. Alıntı yaptığınız maddede ben haber yapmayı değil, haberin yapılış tarzını eleştiriyorum. Toplumu yönlendirici bir haber yada diğer adıyla taraflı bir haber doğru bir haber değildir. Yasal olarak suç işleyen herkes cezalandırılmalıdır, buna basın yayın organlarıda dahildir. Kanunen suç oluşturan fiileri yapanları senin haydudun benim haydudum diye ayırıp korumaya başladığımız zaman adalet en büyük darbeyi alır ve bir gün hepimize lazım olan şey ile birlikte toplum ve düzende bozulur. Bu haberin taraflı ve suç unsurları içeren bir haber olduğu gerçeği göz ardı edilemez.

Alıntı yaptığınız maddenin devamında ben çocuğun bu şekilde alenen gösterilmesininde suç olduğunu belirtiyor ve yaşayacağı travmanın dahada artacağını söylüyorum, sanırım bu kısımlar sizi ilgilendirmiyor, bu olay ve çocuk üzerinden siyaset yapmanızdan belli bu.

Alıntı:
3- küçük bir çocuk üzerinden siyaset yapmak her iki siyasi tarafada yakışmışmıdır ? Bu çocuğun yaşadığı travmanın faturasını kim ödeyecek ?
Bu maddede ben görüldüğü üzere o çocuğu siyasi bir objeye dönüştürenler ile onu öyle algılayanları aynı kefeye koyuyor ve telin ediyorum. Yani bu arada bu olayı siyasi bir tartışmaya dönüştüren herkeside aynı kefeye koymaktan kaçınmıyorum. Buna yukardaki yazınız ile sizde dahilsiniz.

Alıntı:
Eğer doğru bir karar vermemiş iseniz de üzülmenize gerek yok çünkü tarafınız apaçık belli Sayın Fenasi !
Yazımın en başında belirttiğim gibi, her soru kendi cevabını içinde taşıyor aynı zamanda. Burda benden önceki siyaset yapanlara ve benden sonra siyaset yapacaklara açık bir vicdan hatırlatması yapıyorum. Dediğiniz gibi benim taraf olduğumu bilmeyen yok, sizin de taraf olduğunuzu biliyoruz, bundan daha doğal olan bir şey yoktur. Ben bu soruyu sorarken sizin gibi cevaplarında gelebileceğini öngörerek bir uyarı yapıyorum ama görebilene.

Sizi görmek güzel sn. Berk Taçyıldız. Ben taraf olduğum yeri biliyorum tıpkı sizin gibi. Ben bu konu üzerinden siyaset yapmayı red ediyorum. Tartışacaksak bu konu üzerinden çocuk istismarını vb. şeyleri tartışalım, yada bu vakada gördüğümüz bir çocuğun görüntülerinin bir tv kanalında gösterilmesinin etik olmadığı ve kanunen suç sayılan bu eylemin çocukta oluşturacağı travmaları felan tartışalım. O çocuğu provake eden tüm tarafları nasıl ber taraf edebilirizi tartışalım, istenirse bu liste dahada uzatılabilir ama bana bu konu üzerinden siyaset yaptırmayın , yukarda yaptığınız üzere siz yapın ben yapmam bilin. benim için bu konu kapanmıştır.

saygılar.