|
İlk iletimde eşi tecavüze uğrayan adamdan bahsetmiştim, bir yıl sürmüş bu. Aynı sitede oturdukları biriymiş, sürekli eşine söylerim ya da sağda solda bahsederim diye tekrarlamış eylemini, onur kırıcı eylem ve söylem de var işin içinde.
Şöyle olabilir mesela, Manisa olaylarındaki sanıklar bir bir salıveriliyor mesela, okuyoruz, birinin «kişice» diğerininse «devletçe» yapılıyor olmasını düşünmek ancak farkı ortaya koyar kanımca, hele ki öfkenin derinliğini. Alınmadım, ama söylemiştim benim babam polis, onun 41 yıllık meslekî tecrübelerinden işittiklerimi biliyorum yalnızca. Kısasa kısas şeriat kanunları mı uygulansa ne, hadım falan edilse (:=)); aaa aklıma geldi şerî kanunlarda tecavüzcünün cezası nedir acaba, araştırayım bunu bir ben.
Bir örnek buldum, örnek yanlıştır ve dinen bunun cezası şudur diyebileceklerin de aydınlatması talebimdir, buyrun;
"RİYAD -AA- Suudi Arabistan, tecavüze uğrayan 19 yaşındaki kadının 200 kırbaç cezasına çarptırılmasını, kadının "evlilik dışı bir ilişki içinde bulunduğu" gerekçesiyle savundu.
Beraberindeki akrabası olmayan bir erkekle birlikte 7 kişi tarafından kaçırılan ve tecavüze uğrayan kadının kırbaçla cezalandırılması, uluslararası alanda büyük tepki çekmişti.
Suudi Arabistan Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, "Sözkonusu davadaki kadın evlidir ve şeriata aykırı olarak bir ilişkiye girdiğini itiraf etmiştir" denilerek kırbaç cezası savunuldu.
Mahkeme, kadını bir erkekle yalnız başına dolaşmaktan 90 kırbaç cezasına çarptırırken, tecavüzcülere de 5 yıla kadar değişen hapis cezaları vermişti.
Yüksek mahkeme ise geçen hafta cezayı 200 kırbaça ve 6 ay hapise çıkarmış, tecavüzcülerin de 2 ile 9 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti.
Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kral Abdullah'tan, kadın hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini istemişti."
Eğer o yedi kişiden birini öldürseydi «recm» ( taşlanarak idam) edilecekti üstelik. Bunlar bilgisayar oyunlarındaki animasyonlar değil, orta çağdaki şehir efsaneleri de değil, yanıbaşımızdaki ülkeden. Neyse siyasî gidecek yazım, kesiyorum o yüzden de.
|