Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 29-11-2007, 10:29
rugerm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rugerm rugerm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Standart Derin Uyku

Geçenlerde, "Memura şu kadar zam veremeyiz devletin sırtına kambur" söylemleri üzerine, oturup bir hesap çıkardım. Çıkardığım hesabın özü şu; Bu ülkede 550 milletvekili var. ortalama üç yılda bir seçim yapıldığını düşünürsek emeklileriyle birlikte yaklaşık milyon üzerinde milletvekili var. Çalışanların sekiz milyar, emekli olanların maaşlarıda üç buçuk -dört milyar. Bu durumda kimin kambur olduğunu siz sevgili arkadaşlara soruyorum.

Bu güne kadar sanki milletvekillerine hiç ayrıcalık yapılmamış gibi. Aldıkları maaşların yanısıra iş takipciliği adı altında götürdüklerine ne demeli.

TBMM'si ayrı bir cumhuriyet gibi, orda çalışan kütüphanecinin milli kütüphanede veya kütüphaneler genel müdürlüğünde çalışan memurdan, orda sekreterlik yapan kişinin kurumlarda sekreter olarak çalışan diğer memurlardan, orda uzman veya şube müdürü olan memurun diğer kurumlarda olanlardan ne farkı var? Meclis ayrı bir cumhuriyet mi?

Bu gün yüzlerce öğretmen okullara atanmayı bekliyor (hoş atansa ne olacak ki) sözleşmeli öğretmen diye bir sistem başlattılar. Kadrolu öğretmen maaşıyla geçinemiyen ve derslere binbir düşünce içerisinde giren öğretmenlerin asgari ücretle nasıl sağlıklı bir eğitim vermesini isterler bunu da anlamış değilim.

Bu hükümet bir tarafa kapçeyle verirken bir taraftan kepçeyle alıyor. Böylelikle dengeyi kurduklarını sanıyor.

Bu ülke insanı bir gün derin uykusundan kalkacaktır. Ve o kalkış bir devrimin başlangıcı olacaktır.

Sevgi ve dostlukla....