|
Hemen hemen aynı gündeme saplanıp kaldığımız bugünlerde, şairlerin bile etnik köken ve/veya cinsel tercihleriyle ön-adlar alması acıtıcı. Mungan'ın adaylığını "ölümüne" desteklemiyorum, sebebim de şairlerden politikacı olamayacağına dair kemikleşmiş fikirlerim. Olamayacak kadar duruşları sağlamdır lakin, politika bir dehliz, giren bin pişman. Mungan'ın adaylığını yalnızca "sembolik" görüyorum, kazanamayacağı aşikar, kazanamaması da yirmi kusur yıllık ciddi yazın çalışmalarındaki pozitif itibarının yanına iliştirilecek olan negatif intiba olacak; Eşcinsel 'Kürtçü' şair...Burada bu şair ibaresi ne kadar zavallı, cılız duruyor değil mi?
Yukarıda da bunu belgelemiş oluyorsunuz sanıyorum...)
Hem "aydınlardan" ülkeyi kurtarmaları adına medet umarız, hem de buna dair aktif bir eyleşlerindeyse anında ekarte ederiz, bazen hakikaten beşerin çok acımasız olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey için değilse de, Türkçeye -dilime- kattığı büyük şiirlerinden ötürü Mungan'a minnettarım.
Aslında bu forumu açarken hiç aklıma gelmemişti Selimcem ama şimdi farkettim ki, sizin köşenize özenmişim gibi oldu...)
Merak etmeyiniz sizi tahtınızdan henüz indirebilecek biri çıkabilmiş değildir...)
Arada uğrayınız, selam ola...
|