Tekil Mesaj gösterimi
  #132 (permalink)  
Alt 22-11-2007, 16:35
sokakkizi sokakkizi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
DİLEK´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
bak arkadaşım senin inançsızlığına insanların sana inandıklarıyla cevap vermesi aynı senin inançsızlığınla cevap vermen gibidir bilmem anlatabildim mi ? ayrıca senin inançsızlığına göre inanlar devletin oyuncağı ve kendini bilmeyenler dersen eğer inanan insana saygısızlığını böyle gösterirsen daha çok acınacak duruma düşersin
[FONT="Comic Sans MS"]epey geciktim sanırım epeydir foruma uğramıyordum...
aslında lilith benim düşüncemi gayet açık dile getirmiş ama ben de karalayım bakalım iki cümle...

ben sırf farklı olmak için ateist olduğunu söyleyenlerle kavga ettiğim gibi oruç tutan arkadaşlarımla alay eden hocalarımla da kavga etmişimdir...
yani benim sorunum zaten aslında bu anlayışsızlık, farkındalıksızlık ve alaycılıktır...

"din halkın afyonudur" bu benim için önemli ve doğru bir görüştür. ben bu görüşte karar kılıcak olgunlukta ve yaştayım ve benimle aynı durumdaki insanlarla görüşlerinden dolayı alay etmem... ancak o insanlar benim hayatıma müdahaleyi ve görüşümü değiştirmeyi kendilerinde bir hak olarak görüyorlarsa;
benim inanmaya başlamam için uğraşıp
eğer inanırsam bunu "doğru yola girmek" gibi bi cümleyle adlandırıyorlar ve
bütün düşünsel geçmişimi hor görüyorlarsa
işte ben buna inanç özgürlüğüne karşı bi saygısızlık derim...

geçen gün ortaokuldan bi arkadaşımla karşılaştım, sohbet sırasında inanmadığımı öğrendiğinde bana şunları söyledi:

"duru, sen çok iyi bi kızdın, çok akıllıydın,çalışkandın, herkese yardımcı olurdun,herkesi dinlerdin,yani noldu da inancını yitirdin?"

- iyi de ben hiç bi zaman inanmadım ki... o zaman da inanmıyordum.

(sanki inanç insan kişiliğinde köklü değişikliklere yol açıyormuş ya da insan ille isyan edip de inanmayı bırakmalıymış gibi... ki önemli nokta işte bu: o kadar normalleştirilmiştir ki din ve allah inancı adeta gelişimimizin bi parçası gibilerdir,yoklukları bir soruna bir bozukluğa işarettir...

hadi bunu geçtim asıl soru bundan sonra

"peki o zaman madem inanmıyorsun senin dilinden konuşalım...black metal dinler misin??"
-hö??????!!! (dinlediğiniz müzik bile değişiyor ona göre inancınıza bağlı olarak..bu da ayrı bi vak'a...

öyle bi durumdayız ki zaten sadece inananlar için belirlemelerde bulunmuyor toplum sadece inananları sokmuyor kalıplara,inanmayanları da sokuyor... inanç özgürlüğü sadece bir masal şu durumda... ve ben yine de kimseyle alay etmiyor hatta bence durum o kadar vahim ki gıdıklasalar bile gülemiyorum..
önceki yazımın da açık olduğunu düşünüyorum aslında ama bu da açıklayıcı olmuştur umarım....[/FONT]

Konu sokakkizi tarafından (22-11-2007 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir..