04-02-2007, 05:59
|
 |
Ariza Kemalist
|
|
|
|
'Yeşil devrim' istedi !
'Yeşil devrim' istedi
AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, partisinin gençlik kollarında yaptığı konuşmada "Devrim ya kırmızıdır ya da yeşildir. Ben yeşilden yanayım'' dedi.
AK Parti Adana Gençlik Kolları 2'nci Danışma Meclisi'nin Adana Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonundaki toplantısına AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın sözleri damgasını vurdu. Çalışkan, boyunlarında turuncu atkı olan gençleri gösterip, Gençlerin boğazında turuncu atkı var. Bu bana turuncu devrimi hatırlatıyor. Gençler turuncu devrim istiyor. Ben de romantik bir devrimci olarak devrimden yanayım. Ancak devrimin turuncusu olmaz. Ara renk devrim olmaz. Devrim ya kırmızı ya da yeşil olur. Benim gönlüm yeşilden yana" dedi. Bu sözleri toplantıya katılan 600 partiliden büyük alkış alan Çalışkan, toplantının sinevizyon gösterimiyle son bulmasından sonra gazetecilerin sorunları yanıtladı. Gençlere yönelik duygulu bir konuşma yapmak istediğini söyleyen Çalışkan, şöyle konuştu:
HALK YEŞİLİ ANLAR
"Asıl olan ülkedeki gidişattır. Çünkü bugüne kadar ülkemizde bir takım yönetimler olmuş ama köklü değişimler bir türlü gerçekleşmemiştir. Önemli olan burada toplumun talep ettiği köklü değişimlerdir. Siz onun adına ister devrim deyin, ister fetih deyin. Bir şekilde bu köklü değişimlerin yapılması lazım. Ben köklü değişimlerden yanayım, benim kastettiğim şey budur. Devrimlerin rengi ya 'yeşildir', ya da 'kırmızıdır.' Kastettiğim köklü değişimlerdir. Devrimin darbe gibi farklı şekilde anlaşılması zaten mümkün değildir. Yeşil devrim zaten halkın anlayacağı bir dildir. Ben renklerin dilini kullandım."
Erol ŞENNUR - ADANA / MERKEZ
Sabah
"Bağımsızlık Benim Karakterimdir"
|