|
Yeryüzünde ki bütün dinler,bütün inançlar, akla gelen gelmeyen bütün düşünceler, bütün eylemler bütün ideolojiler insanlığın rahat etmesi dünyanın daha yaşanabilir hale gelmesi için araç vesile olmalıdır.
Laik demokrasi bu farklı görüşlerin birbirine tecavüz etmesini engeller.
Şimdi bir ateist çıkıp hayır kardeşim senin kapasiten küçük cahilsin aslında allah yoktur senin dinin şiddet emrediyor kitabınız sizin böyle yazıyor dememelidir.
Bir dinci yobaz ya allaha inanacaksın ya da çek git burası müslüman memleketi dememelidir.
O zaman önce herkes müslüman olmak ateist olmak yerine laik demokrasiyi yani çağdaş demokrasiyi benimsemelidir içine sindirmelidir. Burda anlaşılabilinirse sorun kalmayacaktır. Bir ülkede matamatik aklın yerini yani laik sistemin yerini dinci eğitime bırakırsanız o zaman sorunlar başlar. Ailemden örnek veriyim benim babam sünni bir aileden gelmesine rağmen ateisttir annem inançlıdır müslümandır. Ben ise lise bitene kadar ateisttim şu an ise inançlı biriyim. Bakın inançlı bir müslümanım demiyorum inançlı biriyim. Ama yeri geldiğinde camiyede giderim kiliseyede giderim oruçta tutarım namazda kılarım. Babama niye inanmıyorsun demiyorum, babamda bana tanrı yoktur oruç tutma namaz kılma demez. Saygı temel unsurdur. Burdada saygıyı oluşturan şey çağdaş(laik) demokrasidir.
Herhangi bir dini suçlayan ateistte, inançsızları yok etmek isteyen dinci yobazda önce saygı önce insan diyebilmelidir.
Konu Sercan.Us tarafından (14-11-2007 Saat 16:55 ) değiştirilmiştir..
|