|
Açık söliyim kuran okumuş değilim. Lise çağına kadar bende ateisttim. Daha sonraları matematiğin kimyanın biyolojinin derinlerine indikçe herşeyin tesadüf olamayacağına bu kadar mükemmel şeylerin içinde bir mantık olmadan bir yaratıcı olmadan kendi kendine meydana gelebileceğine ihtimal vermediğim için inanmaya başladım.
Sadece bir insan vucudu alınıp incelendiğinde bile hayran kalıyorsunuz sistemin nasıl işlediğine.
Hiçbir dinin şiddete destek olacağına inanmıyorum. Günümüze kadar bozulmadan ne gelebilmiş ki dinler gelsin.
Benim gözümde hristiyanlık müslümanlık hepside bir. Ben sadece bir yaratıcının varlığına inanıyorum. Gerisi laf ü güzaf. Zaten daha başörtüsünün allahın emri olup olmadığında bile anlaşamıyorlar. Açıkçası kimsenin ne dediğide umurumda değil. Türban'a, sıkmabaş'a kadınların paketlenmesine karşıyım. kadın ikinci sınıf vatandaşlıktan kurtulmalıdır. Hukuka, laisizme demokrasiye inanan herkes de böyle düşünmelidir. Her türlü aşırıklara karşı olmalı aklın bilimin üstünlüğünü kabul etmeli.
Birşey çok saçma bile olsa bırakınız inanan inansın inanmayan inanmasın. Kimse kendi düşüncesinin inancının çok mantıklı olduğunu kanıtlamaya çalışmasın. Yaşadığı olaylar yüzünden dine bir yaratıcıya inanmaya ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki. Bırakın huzuru insanlar nerde buluyorsa orada arasın. başı açık olan biri depremden sonra kapanıyorsa bırakınız eleştirmeyin kapansın. o kişi kendini korumaya alıyor öyle rahat ediyor. ister doğru ister yanlış olsun. Çünü hepimiz insanız.
|