Konu: komünizm
Tekil Mesaj gösterimi
  #36 (permalink)  
Alt 12-11-2007, 16:15
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilith Lilith isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Gözüm apla...

ben bir şey anlamadım sn:yavuz sonunu biliyoruz zaten derken S.S.C.B sonucundan mı bahsediyorsunuz..

öyleyse;
Rusya'ya sosyalizmin geliş süreci, tesadüfi olmasa da aslında plansızdır. Yaşanan karşamaşadan kaynaklı bir devrim gerçekleşmiştir. ayrıca devrimin gerçekleşiği vakitlerde rusya erzurum dahil olmak üzere tüm güneydoğuyu işgal etmişlerdir.

Sovyetler birliğinde yaşanan tek sorun bir sistemi yaşamadan diğer sisteme geçilmiş olmasıdır. oysa sistemler doğal süreç içerisinde kendini gösterir. her neyse bir zamanlar sosyalizm ütopyayken Rusya'da gerçekleşmiştir.demekki ütopik olarak bakılan her şey gün gelir gerçekleşebilirmiş..
komünizmin tek dezavantajı dünya ömrünün onu görmeye yetmemesi sanırım..

ayrıca;
bir şeyleri ifade etmek için edebi olmak gerekmez..
************************************************** *************************************
''komünizmde komünün sahip hale geldiği ve bu nedenle kapitalizm ve komünizmin her ikisinin de mülkiyete ve otoriteye dayandığını söyleyerek ,komünizme karşı durur. PROUDHON

Sanırım bir düşünür kendisi, ama yanlış yerinden tutmuş galiba.
komünizm mülküyete dayalı bir sistem değildir. acaba Marx'ı okumamış mı??

ama eğer sosyalizm derse anlaşılabilir..sosyalizm geçiş aşaması olduğu için sancılıdır devlette vardır mülkiyette kısmen tabiii...

gibi gibi
gidiyorum gelirim ben dostlar..

Ağzımda Bal Gibi Tatlı Bir Türkü.
Bir İner Bir Çıkarım Bu Yokuşu