|
''Eğer tanrı varolsaydı ,insanoğlunun özgürlüğü ve onuruiçin onu ortadan kaldırmak gerekirdi.'' BAKUNİN....
tüm teolojik ve dinsel doktrinlerin anlamı ve tahrisel temeli ,insanın doğayı ve kendi düşüncelerinin maddi temelini anlamamasıyla başladı.onların ayırt edici nitelikleri olan doğal koşulları ve güçlerin farkına varmadı.böylece soyut düşüncelerinin yanlızca soyutlama yetisini ifde ettiğini kavrayamadı.bu yüzden insanlar,doğaya dayandırdıkları bu soyut düşünceleri gerçekten var olan birer nesne gibi gördüler ,oysaki bu soyut düşünceler doğanın kendisine hiçbirşey ifade etmiyordu.böylece,her ne surette olursa olsun kendi tassavvurlarının bu gerçekdışılığına saygı göstermeye tapmaya başladılar.ve tözde değil özde her şeyi içerir görünen bu yüce hiçliği ,bu tanrıyı daha açık tassavvur etmek ve anlamak gereği doğdu.böylece ilkel insan tanrı düşüncesini geliştirdi. yavaş yavaş tanrı anlayışlarına insan toplumu içinde bulundukları tüm iyi ve kötü , ahlaklı ahlaksız güçleri atfettiler....önce bir kaç birey iktidarı ele geçirmek ya da yönetmek için çılgınca bir hırsa kapıldı ,ardından da belli bir toplumsal sınıf köleliğin ve fethin toplumun temek ilkesi olarak kabul edilmesini istedi . herşeyden daha fazla bu , korkunç tanrı inancını güçlendirdi.daha sonra ise kiliseve devlet gibi iki kurumu temel almayan hiçbir toplumsal düzenolanaklı görülmedi .tüm doktrinciler bu iki baş belası kurumu savunageldi.daha sonra bu kurumların gelişmesiyle birlikte iki yönetici sınıfın ,papzlar ve aristokratların gücü arttı.bu sınıfların ilk derdi kölelşmiş insanlara kilise ve devletin yararlarını kaçınılmazlığını ve kutsalllığını aşılamaktı.bundaki tek amaçlar ise gaddar ve vahşi köleliği yasal ,ilahi olarak takdir edilmişve kutsanmış hale getirmekti......
buyrun günümüz dünyasına beyinlerimiz tam istedikleri kıvamda büyüttüler içimizi öcülerle allahlarla şeytanlarla doldurdular ve kullandılar......ya sistemi tanımlıyacağız yada onu baltalıyacağız...bn kendime tanımlayabildim ..umarım yazdıklarım işinize yara ve size bişiler katar....

Sizi tanımıyorum! Sizin yasalarınızı, nizamınızı, kuvvete dayanan yetkinizi tanımıyorum! Bu yüzden asın beni!
Louis Lingg
|