Alıntı:
sangre´isimli arızadan alıntı
gerçekten aranızda dünyanın yuvarlak olmadığını düşünen var mı?? .. gerçekten var mı ama??.. 
|
Dünyanın yuvarlak olmadığını düşünmüyorum , dünyanın yuvarlak olmayabileceğini düşünüyorum ! Sen dünyanın yuvarlak olduğuna mı inanıyorsun gerçekten ? Emin misin ?
Alıntı:
duarden´isimli arızadan alıntı
yeni bir keşif bildiklerinizi temelden yıkabilir..
|
Yani dünyanın yuvarlak olmaması da olasılık dahilindedir .
Bilimde kesinlik yoktur . Doğru dedikleriniz HER ZAMAN "geçici doğru" statüsünde değil midir ?
Atom'un maddenin en küçük bölünemezi olduğunu iddia eden John Dalton , bu doğrusunun kesinlik taşıdığını kanıtlayabilir miydi ? Hayır .
Peki dünyanın yuvarlak olduğu bilgisinin kesinliği kanıtlanabilir mi ?
Bir gün devrim niteliğinde bilimsel bir buluş ile dünyanın sihirli bir küp olduğunun kanıtlanmayacağını kanıtlayabilir misiniz ?
Alıntı:
asmara´isimli arızadan alıntı
ama bilimde farklı yorumlar sadece DOĞRU bulunana kadardır.
ve tek bir doğru vardır.
|
Hâlâ bana dünyanın tek doğrusunun ne olduğunu söylemediniz ? Yoksa siz de mi benim gibi dünyanın yuvarlak olduğundan emin değilsiniz ?
Dünyanın yuvarlak olması benim için gerçeklik değil bir OLASILIKtır . Birşey benim için %100 olduğu vakit gerçekliktir . Bana ""dünya yuvarlaktır" ihtimalini %100 , başka hiç bir olasılığa yer vermeyecek şekilde açıklayabilir misiniz ? Yaparsanız çok sevineceğim .