Tekil Mesaj gösterimi
  #12 (permalink)  
Alt 10-11-2007, 20:47
Uzak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzak Uzak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

Alıntı:
sangre´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
gerçekten aranızda dünyanın yuvarlak olmadığını düşünen var mı?? .. gerçekten var mı ama??..
Dünyanın yuvarlak olmadığını düşünmüyorum , dünyanın yuvarlak olmayabileceğini düşünüyorum ! Sen dünyanın yuvarlak olduğuna mı inanıyorsun gerçekten ? Emin misin ?

Alıntı:
duarden´isimli arızadan alıntı Mesajı göster

yeni bir keşif bildiklerinizi temelden yıkabilir..
Yani dünyanın yuvarlak olmaması da olasılık dahilindedir .
Bilimde kesinlik yoktur . Doğru dedikleriniz HER ZAMAN "geçici doğru" statüsünde değil midir ?

Atom'un maddenin en küçük bölünemezi olduğunu iddia eden John Dalton , bu doğrusunun kesinlik taşıdığını kanıtlayabilir miydi ? Hayır .

Peki dünyanın yuvarlak olduğu bilgisinin kesinliği kanıtlanabilir mi ?

Bir gün devrim niteliğinde bilimsel bir buluş ile dünyanın sihirli bir küp olduğunun kanıtlanmayacağını kanıtlayabilir misiniz ?

Alıntı:
asmara´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
ama bilimde farklı yorumlar sadece DOĞRU bulunana kadardır.
ve tek bir doğru vardır.

Hâlâ bana dünyanın tek doğrusunun ne olduğunu söylemediniz ? Yoksa siz de mi benim gibi dünyanın yuvarlak olduğundan emin değilsiniz ?

Dünyanın yuvarlak olması benim için gerçeklik değil bir OLASILIKtır . Birşey benim için %100 olduğu vakit gerçekliktir . Bana ""dünya yuvarlaktır" ihtimalini %100 , başka hiç bir olasılığa yer vermeyecek şekilde açıklayabilir misiniz ? Yaparsanız çok sevineceğim .