09-11-2007, 19:00
|
 |
solus et moriturus
|
|
|
|
Ucuz Hikaye ( basit ve anlamsız )
Ucuz Hikaye ( basit ve anlamsız )
Uzun zamandır yoksun üstad, o yol ayrımında sonra neler oldu anlatacak değilim zaten bıkmışsındır; hayatın her tarafındaki aynılıklardan. Ben protez bacak taktırdım bir sandalyede oturarak seyrediyorum artık dünyayı. Ne, nasıl mı yaptırdım. Zor olmadı üstad hayatımı ucuzlatıp, hikayesini satıyorum artık. ben bile şaşıyorum talep olmasına ama dünya bir hengamenin içinde neyin değerli, neyin ucuz olduğunu kim anlayabilir ki...
Alıntı:
8.12 (repeat)
Ne kaldı geriye, ekrandan takip edebildiğim gülüşünden başka.
Büyümüşsün çocuk benden uzakta ve hak ettiğin mutluluklarla birlikte. Uzun uzadıya anlatmaya pek gerek yok aslında, benden uzakta ve mutlusun. Ve ben bunu biliyorum. Geçen zamanda elimde kalan tek şeyse ufak bir düş kurgusunun hayali ve bu hayali bende yaşatan başkasına ait gülümseler yüzünde.
Aslında hiçbir şey yapmamış biri olarak ağıtım anlamsız gelebilir sana hele ki yaşamak zorunda kaldığın onca acıdan sonra. Evet, büyümüşsün çocuk, kalbin kadar ve kalbini sığdırabildiklerin kadar büyümüşsün.
Ellerinden umutları (ç)alınmış bir çocuğun feryadı ile bırakıp giderken seni. O sesin kulaklarımda hep çınlayacağını düşünmemiştim. Ve senin bir kadın olduğunu görene veya bilene kadar o çığlıkları artık sadece benim duyduğumu bilmiyordum. Oysa sen bakarken sevdiğinin yüzüne mutluydun ve gülümsüyordun artık. Ve ben saniye saniye ekrandan izlerken bunu bilmediğim bir iç çekişin içine düşüyorum.
Sonra aynaya koşup kendime bakıyorum herkese ve sana söz verdiğim o yapay gülümsemelerimde bozulmalar var mı diye. Güçlüyüm yalanları içinde yerime dönüyorum aslında gün be gün o yapay gülümsemeye kimsenin kanmayacağını bilerek. Son mucizeye olan inancımı da yitiriyorum
Ne peki bu şimdi diyorsun belki, inan bilmiyorum. Eskiden her şeye cevabı olan ben artık çoğu şeyi bilmiyorum. Bildiğim mutlu olduğun ve mutlu kalman gerektiği.
8.12 bir saat olabilir ya da bir tarih beni bildiğim ekrandaki başkasına ait gülümsemen dışında hiçbir şeyim olmadığı.
Artık anlamı olmasa da sana söyleyebileceğim tek şeyse saat ya da tarih fark etmez mutlu ol ve mutlu kal “gün ışıltısı” yüzündeki gülümsemelerle…
Solus et moriturus
|
House of Duarden
House of Duarden
Alıntı:
|
"Bir derin kuyuya benzer yalnız. Taş atmak kolaydır içine: ama bu taş dibe inecek olursa, deyin bana, kim çıkarabilir? Yalnızı incitmekten sakının! Ama incitecek olursanız, eh, artık öldürün de!" F.Nietzsche
|
|