Etik konusuna güzel bir örnektir bu aslında. Birileri amip gibi çoğalıyor

2 üye forumda bir konuda fikir yürütürken mevzu tartışmaya, ilerisinde atışmaya dönüşüyor. Birisi işi hakarete vardıran imalara kadar götürüyor. Devamında karşısındaki üyeden beklediği cevap gelmiyor. Ama yok azimliyiz yılmayız. Bu üyeliği iptal ettireyim de diyor, bana ulaşıyor. Sonra başka bir üyelik alıp küllerinden doğuyor. Aldığı üyelik ile (burasını dikkatle okuyun) tanınmamak içim özellikle farklı bir üslup, bozuk bir gramer ile tartıştığı üyeyi tekrar taciz etmeye başlıyor, maske takıyor. Tabi bizler de aptalız yiyoruz
Peki bu durumda kim oportunistlik peşinde koşuyor ey her fırsatta Bektaşi hikayesini anlatıp beklediği cevabı alamayan?!
Hay aksi nedense yine aklıma
Elias Canetti’nin Kitle ve İktidar romanındaki sürü alıntısı geldi:
Alıntı:
Sürünün en yakıcı dileği daha fazla sayıdda olmak olan, heyecan içinde bir grup insandan oluşur. Avlanma ya da kavga olsun, birlikte yaptıkları her ne ise daha fazla sayıda insanla birlikte yapmaları çok daha iyi olur.
Savaş sürüsü ikinci bir insan sürüsünün varlığını gerektirir; savaş sürüsü karşıt sürü henüz oluşmamışsa bile, her zaman düşman olarak gördüklerine cephe alır. Daha erken dönemlerde savaş sürüsünün nesnesi sıklıkla tek bir canlı, intikam alınması gereken bir insandı. Kurbanını bilmesindaki kesinlik bakımından savaş sürüsü bilhassa avcı sürüsüne yakınlaşır.
Sürü hep bir ağızdan haykırışlarla kendi kendisini cesaretlendirir ve sürü elemanlarından her birinin sesinin toplamı olan bu gürültü yadsınamaz. Bu ses yükselip alçalabilir; ama süreklidir, tam saldırı anında da mevcuttur. Sonunda ele geçirilip öldürülen av bütün sürü tarafından birlikte yenir. Adet olarak her üyeye bir pay düşer; hayvanlar arasında bile paylaştırmanın ilk adımları görülebilir.
|
Farkındayım, şu an birilerine karşı oluşturulmaya çalışılan bir sürü var ve bu sürü intikam istiyor. Ancak burada av olan her daim sürü olacaktır. O yüzden çocukla mevzularla vaktimizi almayı bırakınız da herkes işine baksın.
Silinmesini istediğiniz mesajlar buraya yazdığınız anda sizin olmaktan çıkıp foruma mal olmuştur. Altında kafa patlatılan yorumlara saygısızlık olacağını düşünmesem bir çırpıda silerdim ancak mesajlarınız ile diğer üyelerin altına yazdıklarını da hiçe sayıp silmek bize yakışmaz. İstemekse ancak size yakışır. Zaten biraz otonom olsanız üyelik iptali yaptırmak yerine kendinize hakim olup girmemeyi seçerdiniz. Kendi kontrolünüzü sağlayamıyorsanız bunu biz sağlayamayız. Biz ancak sizi buradan uzak tutarız.
Burada hiyerarşik katmanlar yok. Yönetim isteyen varsa bulacak. Yukarıda yöneltilen sözlere verebileceğiniz bir cevap hakkınız yoktur, o haklarınız tükenmiştir. Tekrar geldiğiniz anlaşıldığı anda uzaklaştırılacağınızı unutmayınız.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."