Alıntı:
yavuzant´isimli arızadan alıntı
Neden Amerika'ya düşmanız?
Tarihsel süreç içine bakarsak USA birinci dünya harbini sona erdirmiştir,keza ikinci harpte Nazi kardeşleşlerimi  durdurmuştur,soğuk harpte insanın doğasına aykırı komünizm dayatmasını iflas etttirmiştir,ve en son Saddam virüsünü imha etmiştir.Bosnada şerefsiz arap müslüman kardeşlerimiz seyrederken sırp katliamına dur demiştir.
Bu kadar hizmete rağmen yinede USA Türk insanının gıcıgına gitmektedir acaba
eski şaaşalı imparotorluk günlerimiz akla geldiği içinmi şimdi USA yı kıskanıyoruz.
USA Bizim gibi Osmanlı gibi emperyalist olsaydı şimdi tüm Amerika kıtası onun olurdu ,zayıf meksika en azından  Düşünün.
Çok uzun tartışmaya açık birkonu,USA kardeşimiz diyecek kadar safta değilim
CIA dan bu yazı için parada almadım,ama gerçekleri bilmek için at gözlüğünü
atmalıyız.Lütfen şu sözü unutmayın''Yiğidi öldür ama hakkını ver''
|
nedir sizin bu USA!! merakınız anlamak zor gerçekten..
ABD gibi bir emperyaliste açıkça ermperyalist değildir demek akla mantığa sığmaz diye düşünüyorum..
ABD nin emperyalist olması için illa ki Osmanlı gibi fetih politiksı uygulamasına gerek yok.. 1.Dünya Savaşından sonra azalan toprak fetihi görüşü 2.dünya savaşından sonra zaten ortadan kalkmadı mı sn.yavuz? bu seçeneğin yerini daha çağdaş!!! olan manda ve himaye fikri almadı mı?... kaldı ki emperyalizm direk oalrak toprağı fethetmek demek değildir.. emperyalizm bir ülkenin kaynaklarını sömürmek onların kültürlerini sömürmektir.. ABDnin zamanında tüm Latin Amerikada, Orta Doğuda yaptığı sömürüleri; Vietnam gibi verilebielcek örnekleri bulunan katliamlarını nasıl gözardı edersiniz de size göre insan doğasına aykırı olan komünizmi(bana göre asla aykırı değildir, Epikürosu okursanız komün hayatının ufak bir örneğini görürsünüz) durdurdu diye onu haklı kılarsınız..?
Saddamı durdurmasının amacı oraya demokrasi getirmek midir, BOPne bir adım daha atmak mıdır? Sırp katliamını durdurmanın altındaki sebep bile binevi sömürü yaratmak değil midir?
Bugün ülkemizin kültürünü yerlebir eden kültür kimin kültürüdür?
Amerikan karakterleri gibi konuşan insanlarımız, beyinin yitirmiş gençlik, dilimizi tamamen kullanmaktan acizleşmiş insanlar, kimin sömürüsü karşısında bu duruma gelmiştir? (bunların altındaki kişisel salaklıkları es geçmiyorum elbette; fakat ABD emperyalizminin payı %90 sa onların payı %10dur)
asıl at gözlüğü genele aykırı olmak adına akıl ilkelerinden uzaklaşmaktır...