07-11-2007, 18:48
|
 |
Yitikmavi
|
|
|
|
Evet beyler sizleri er meydanına alalım
Buna benzer bir konu açacaktım ben ama çok gergin bir dönemdeydik... Zamanlama yanlış olacak diye şeyttirmemiştim Ben askere gitmedim )ama bir bayan olarak izlenimlerimi ve duyumlarımı aktarayım... Konu dağılabilir yalnız...Eminim toplayacak arkadaşlarımız çıkar diye ümit ediyorum
Alıntı:
|
Bir platformda dendi ki askeriye de eğitim yok... Ben askerliğim boyunca her akşam içtim, hatta arabayla bile dışarı çıktım... Allah tan doğuya düşmedim v.s
|
Birincisi bu zaten eğitimi kapsamaz, disiplin olayıdır...
İkincisi bunu zaten herkes yapamaz... Ama demek ki olabiliyor...
Konuyu kendi açımdan hem eğitim, hem de disiplin olarak sorgularsam, yanlış giden bir şeyler var diye düşünüyorum...
Geçenler de arkadaşımla konuşuyorum bu arada tvde de askeri eğitimi gösteriliyor... Dikkatimi çekti... Bir çocuk elinde cihaz, bir sağa, bir sola gelişigüzel sallıyor... Bu çocuk ne yapıyor dedim mayın taratıyormuş... Bu cihazın özelliklerini bilmemekle birlikte dedim ki, böyle mi taranıyor?... Gelişigüzel sağa sola...
Şehitlerimizi baz alıyorum... Nasıl bu şekilde avlanabiliyoruz... Neticede orada bulunan askerlerimiz o bölgeleri bilmiyor mu?... Kabul neyin nerden geleceği bilinmiyor ama bu kadar hazırlıksız olmamız, çocukların kaçırılması ilginç?...
Bu sorulara cevap ararken şöyle ilginç bir cevap geldi... Bölge dağlık alan... Çocuklar hergün sırtında 40 kilo çanta ile bölgeyi tarıyorlar... Zaten engebeli olan bölge, üzerinde ağırlık çocukların haşatı çıkmış oluyor... Karşı taraf da teröristler hiçbir şeye yapmıyor... Elleri ceplerinde bekliyorlar... Göründüklerinde ise en önde olan gidiyor zaten... Diğerleri daha ne oluyor diye olayın farkına varamadan gidiyor işte birkaç tane... Olaya siyasi oyunları karıştırmadan bu şekilde bakmaya çalışırsam ava giderken avlanmak diye buna derler herhalde...
O bölgede o çocukların sırtında niye o kadar ağırlık var?...
Bir de angarya işler vardır… Vicdani ret konusunda biraz bahsedildi bu… Ki bu disiplinle birlikte harmanlaşınca durum çekilmez bir hal alıyor… Oraya temizle… Burayı temizle… Şuraya git… Cezalısın çöp topla…
Yanlış hatırlamıyorsam bir ya da iki ay oldu… Gazetede subayın eşinin süs köpeğini askerin taşımaması gerektiğini söyleyen biri dayağa çekiliyor… Subay görevden alınıyor ama bu görünen kısmı… Peki ya görünmeyen kısmı… Yok mu?... Var efendim… Hatunların çöpünü atmak, angarya işlerini yapmak, saçının boyası olmamış diye askere eziyet etmek…
Üstüne bolca miktarda da hakaret…
Askeriye de eğitim hiyerarşi şekilde gidiyor… Bir üstünde ki, bir altındakini hep eziyor…
Valla bu şekilde ben erkek olsam, askere gitmek istemem
Nöbet saatleri fazla… Çocuklar nöbette uyusalar bir sorun, uyumasalar iki sorun…
Angarya şeylerle uğraşana kadar, daha verimli olabilecek hale getirseler şu işi… En azından savaş halinde temel eğitim dışında uygulamada da ne yapılabileceğini öğretseler…Bu da sanırım düzenli tatbikatlar şeklinde olabilir… mi acaba?..
Evet konuyu fazla dağıttım sanırım Eğitim şeklini ve perde arkasını bilmediğim için dışarıdan görünüş şekli ile ilgili izlenimlerim… Bu şekilde bir sorun olarak görüyorum... Malesef çözümde üretemiyorum...
Geldik asıl soruya neler yapılabilir?...
Ha bu arada bence toplumsal sorunların eğitimi olmasa da olur Ya da en son sorun bi o kalsın
Konu Ebruli tarafından (07-11-2007 Saat 18:50 ) değiştirilmiştir..
|