Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 06-11-2007, 21:26
Uzak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzak Uzak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

Ben işin böyle olmadığını düşünüyorum . ABD'nin bölgede zor bir süreç yaşadığı aşikar. Bir tarafta Irak'ta tek kazanım olarak görülen Kuzey Irak , bir tarafta yılların müttefiki Türkiye . Türkiye ile Kuzey Irak'ın şimdilik "yerel yönetici"leri arasında yaşanan ciddi polemikler ve siyasi çıkar ayrılıkları ABD'yi diken üstünde tutuyor. Ne Türkiye'yi kaybetmek ve onun İran-Suriye-Rusya tarafına geçişini görmek istiyor ; ne de ikinci İsrail olacak bir Kürdistan projesinden vazgeçmek. Ancak süreç istediğinden farklı sonuçlar getireceğe benziyor. Bir şekilde bazı hedeflerinden tamamen olmasa da vazgeçmek zorunda .

Bunu bilen Kuzey Irak kesimi ise , Türkiye - Amerika arasında yaşanacak toplantı ve görüşmelerden kendi alehlerinde bir karar çıkmasından korktu ve TSK'yı Irak'a büyük bir operasyon ile çekip Amerika ile karşı karşıya getirmeye çalıştı . Benim tahminim bu yöndedir .

Perinçek demiş ki : " ABD milletin Türk Ordusu'na olan güvenini kırmak istiyor" Bir kere ABD de bilir ki her tepki tersini üretir. Kürt terörü akabinde Türkiye'de orduya güvensizliği değil bilakis orduculuğu besledi . "Durma saldır" demeye başladı herkes. Kimse "Aaa TSK yara aldı . Demek ki o kadar da güçlü değilmiş demedi .

Perinçek demiş ki : "''Keşke o askerlerimizi, şehit olsalardı, tabutları gelseydi de biz onları düşmanın elinden, milleti kahreden bir manzara ortamında almasaydık'' Bu ölüseviciliktir. Gencecik insanlar kimbilir ne halde savaştılar ve esir düştüler. "Keşke ölselerdi" diyor resmen. Kabul edilemez birşey bu !

Konu Uzak tarafından (06-11-2007 Saat 21:29 ) değiştirilmiştir..