Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 17-02-2007, 08:48
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Descartes'e gelince İsveç kraliçesi kendisine felsefe dersleri vermesi için Descartes'i Stocholm'e davet etti. Descartes daveti kabul eder fakat Kraliçe Christina derslerin haftada üç gün ve sabah saat 5'te verilmesinde ısrar eder. Dersler ise 5 saat civarı sürüyordu. Erken kalkmak ve İsveç'in sert kış havası bir araya gelince Descartes ciddi biçimde hastalanarak zatürreden ölür.

Empedokles ise bir efsaneye göre tanrı olduğunu ıspatlamak için bir yanardağın kraterinden atladı.

Herakleitos için de kesin kanıt olmadığını fakat yukarıda yazılanın doğru olduğunu sanıyorum. Okuduğum bir kitapta benzer şekilde tasvir edildiğini hatırlıyorum.

Eski Yunan'da bir çok filozofun vejeteryan olduğunu da biliyorum. Hatta bu bir saplantı haline gelmişti. Pythagoras'da bunlardan biridir.

Günün birinde Büyük İskender DIYOJEN(Diogenes)'i yaşadığı fıçının içinde ziyaret etmeye gelir. Bütün dünyanın hakimi olan kendisinden bir dileği olup olmadığını sorduğunda Diogenes'in yanıtı "Evet, Gölge etme başka ihsan istemem" olmuştur. Bu dünyanın değerlerini redderek köpek gibi yaşamayı seçen Diogenes hakkında az çok fikir sahibi olanlar nefes almaya tenezzül etmeyecek kadar deli(yoksa akıllımı!) olduğunu bilir.

Bacon, ise bronşitti. Karlı bir kış mevsiminde bir deney yapmak için tavuk aldı. Kestirdiği tavuğun içini hemen karla doldurdurarak soğuğun eti kokmadan ve bozulmadan koruyup koruyamayacağını öğrenmek istiyordu. Bu deney yaşamına mal oldu. Bronşiti Zatürre'ye çevirerek öldü.

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."