Alıntı:
asmara´isimli arızadan alıntı
ben de yasaklara karşı olan biri olarak en azından uyarı yazısının olmasını tercih ettiğimi belirttim.
|
Yasaklara karşı olmanıza saygı duydum sn. asmara. Ama "uyarı yazısı" da yönlendirme, baskı altında tutma gibi bir anlam taşımayacak mı? Bir de uyarı yazısı olmayan kitaplar olacak. Adam oturacak, yıllarını verecek ve içinde her kesimden, her düşünceden insanın bilgilenebileceği bir kitap koyacak. Örneğin: "Materyalizm'in tarihi" olsun. Şimdi, Camus'ya göre salt materyalizm terimi bile kavramlarda çelişkidir. Zira bunu söyleyebilmek için bu evrende maddeden başka bir şey olduğunu söylemek gerekir. Camus'nün bence ilk aklına gelen düşünce olmuş. Şimdi buna göre kitaba şu uyarı yazısını ekleyebiliriz: "Dikkat: Kitabın adında geçen materyalizm sözcüğü kavramsal bir çelişki, hatta tutarsızlık olup, akıl sahibi insanların ciddiye almaması gereken bir sözcüktür; bu sözcük ciddi bir terminolojik hatadır." Heyoo, ne güzel yönlendirdik okuyucu şimdi, daha kafadan... Hatta böyle bir şey yoktur gerçekte ki, tarihi olsun gibi... Böyle bir kitap için yıllarını vermiş adamcağız da onca bilgiyi sunacaktı, belki her kesimden insana... daha baştan engel koyduk adama... bir bağlamda: gitti şimdi onca emeği... neyse umarım anlatabilmişimdir sn. asmara