Alıntı:
maria´isimli arızadan alıntı
Sizin sözlerinizle yanıtlayayım "enteresan şekilde" de ûslubunuz tanıdık geliyor (insan insana benzer demişler) ama ben genellikle sezgilerime güvenirim; hayır beni sıkmıyorsunuz.
Ekleme yapayım o zaman; insanların "iyi" ya da "kötü" olmalarıyla ilgilenmiyorum; her iyi kötülük yapabilir, her kötü de iyilik yapmaya müsaittir. Asıl sakıncalı olanı insanları "iyi" ya da "kötü" diye tasnif edip, buna inanma cehaletidir.
|
kime benzetirseniz benzetin bu beni ilgilendirmiyor; bu sizin zekiliğiniz. ben de üslubunu çok çok çok çirkin bulduğum üslubunun, o kalın derisinin altında ancak boğulmuş küçük bir iyilik bulduğum birine benzttim sizi. ben de herkes de bilir her iyinin kötülük yapabileceğini ya da her kötünün iyilik yapcağını ama diyorum ki insanların öyle temel bir karakteri vardır ki öyle oturmuş bir şey vardır ki iyiden kötü söz duyduğunda da o iyidir. keza kötüden iyi söz duyarsan o da bilirsin kine kötüdür. iyi ve kötü diye tasnif etmessem kötüler hep kendinin kaybettirir kimse ugrasmaz onlarla. oysa ben kötülerden hesap sorulmasını isterim bu dünya örneğin her canlı yiyor içiyor kötü biri de yiyor hayvanları mesela ya da soluyor oksijeni oksicni alıp kullanıyo oh ne ala ya oksicen ondan daha degerliyse bilirmisiniz dinimizde bazı kötülere sonsuz cehennem cezaları vardır peki sizce biz de yapabildiğimiz kadarıyla kötülere acı çektirmemeli miyiz, onları rahat mı bırakmalıyız üsluplarıyla çok yanlıs maria hanım çock yanlıs dedikleriniz kötüler vardırlar ve her iyi insan onu gördüğünde oksiceni onun gırtlağından çıkarmalıdır onları bitkiler yapmıyo yani oksiceni bitkiler yapmıyo mu oksijeni eee kötüler bir sürü iyi seyin yerine geçip de iyi seyleri benimdir demiyolar mı maria hanım değerler sıralaması, hiyerarsisi de vardır. bir felsefeci dayha biliyorum ama adını bilmiyorum demis ki "nden bir insanın hayatı bir bakterinin hayatından daha degerli olsun" ki bazı insanların hayatları da bakterilerden degersizdir. hatta bence ön yargılarımızdan kurtulup kötüleri öldürüp etinden veya ciftliklerde yasatıp sütünden yararlanabiliriz. hayvanlara yapacagıımıza bunu onlara yaparıs. siz diyeceksiniz ki iyi de nasıl ayırtetcez. siz zaten böyle ayrımlara karsısınız. sizin icin sakıncalı oluyo mus. o yüzden de yapmıyo mussunuz. emin misiniz yapmadıgınızdan. neyse karsılıklı biribrimize yazmak gibi oluyo da iyi olmuyo. basarılar ya da basarılıysanız ki niye olmayasınız edebiyat sitenis falan bile olmus. tabii siz daha ince ruhlu olursunuz insanları öldürmek etinden sütünden yararlanmak size delice gelir. edebiyatcılar ben de internet sitelerine baktım iyi temiz saf kalpli sevgi dolu nazik insanlar oluyo. benim açımdan bakmak. yok mümkün deil delice gelir. neyse size tekrar tekrar basarılar dilerim. allah sizleri en güzel siirlerle en g
ze hikayelerle karsılastırsın da cehenneme gitmeyin insallah

kimse ama kimse size, siz değerli yazarlarımıza, büyüklerimize dünyada da cehennemi yasatacak sakıncalı seylerle çıkmasın karşınıza.