Nerden ve nasıl başlayacağını bilmeyen adam... Aklı karışık...
Kim suçlu peki?.. Hangi sorun öncelikli… Hangisinden ve neresinden başlayalım?...
ABD, Halk, Devlet, PKK…
AB sevdalıları nerde?... Çıksınlar ortaya… Zamanın da hayır söz hakkımız yok derken, evet istiyoruz diyenler çoğunluktaydı… AKP ne yapsın… AB yi önümüze koyan ilk o değil… Turgut Özal dan tut, Tansu Çiller, Deniz Baykal hepsi bunu istiyordu… Ve benim sevgili halkımda pek bir hevesliydi… Evet AB ye giriyoruz işte… Açalım İncirlik üssünü… Vakıflar yasasını onaylayalım… Ülkeye yabancı sermayeyi sokalım… BOP projesine girelim… Teröristlerle dost olalım…Laikliğe kurşun sıkalım…
Hem ABD memnun kalsın, hem AKP idolojisini gerçekleştirsin… Alan memnun, satan memnun… Borçlarımızdan hiç bahsetmeylim bile…
Evet yıllardır Terör sorunumuz var... Kısmen de olsa bu terör durdurulmuştu... (ABD tarafından diye biliyorum...) Niçin tekrar patlak verdi?... Bu da bir oyun muydu yoksa?... ABD ye daha da bel bağlayalım…Bu zaman sürecinde dinci bir devlet olup, ülkeyi kaosa ve parçalamaya sürüklemek için mi?... Zaten mevcut temellerde adım adım atıldı…
Düğmeye ilk PKK mı bastı… Hadi saldıralım… Çözüm mü?... Yoksa geçici bir süre daha etkisiz hale mi getircez?... Peki bu süre zarfında ne yapacağız?... Geçici olarak durdurmamış mıydık zaten… Olaylar duruldu… Bizde unuttuk… Bize dokunmayan yılan bin yaşasın… Ne gereği var tedbir ve önlem almaya… Kim suçlu?... Ben, sen, o… Aman boşverin ABD çözüm bulacak yine… Bizde geçici olarak unutacağız nasıl olsa… Sırada ne var yola devam… Anayasa, türban?..
Ağlıyor muyuz?... Niye ağlıyoruz ki?... Bunları isteyen biziz.. Gerçekleştiren de yönetenler ve yönetenlerimiz… Halkımız cahil mi evet cahil… Uyuyor mu?... Evet uyuyor… Cumhuriyetin bekçileri nerde peki?... Ne zaman gözümüzü açacağız?... Anca bir terör olacak, bir ülkeler arası savaş olacak o zaman mı açacağız?.. Açtırırlarsa açmamazlık yapmayız artık…
Her şey o kadar birbirine bağlantılı ki, hangisini öne koyacağımı şaşırıyorum…
Temizliğe nerden başlayacağız?..
En iyisi öfkeyle kalkmayıp, sağduyulu olmakta fayda var…
Konu Ebruli tarafından (24-10-2007 Saat 16:48 ) değiştirilmiştir..
|