|
peki sn kaos yazınızı okudum kollektivist bir bakış açısı tabii bu ideolojinizinde bir parçası ben diyorum ki birey özgür olamazsa toplum özgür olamaz bireyin özgürlüğüde kapitalizmden geçer en büyük eşitlik düşmanı özgürlüktür kanaatindeyim desem ve kapitalizmin bireyi özgür kıldığını bireysel özgürlüğünde toplumsal refahı getirdiğini ve tüm bunların getirisi olarakta kapitalist döngünün var olması gerektiğini söylesem ne buyurursunuz acaba topluca otuzbir çekmek bana pek mantıklı gelmiyor yalnız başına bunun hazzı başka olur diye düşünüyorum en azından bu söylemler eski bir anarşistin söylemleridir artık içinde bulunduğumuz şartlar bizim komin bir hayat yaşamamıza izin vermeyecektir olmayacak bir düş ve bu düşün sonu her zaman yerini kabuslara bırakıp kan revan içinde uyanmamızı sağlıyorsa düşlerimizden feragat edebilmeliyiz halen alışkanlıklarımı atabilmiş değilim ama artık kollektivist bakış açısından ziyade bireysel bencillik çerçevesinde bireyci bir bakış açısı geliştirdim mutluyum,mutlusun,mutlu bunu elbette özgürlük lügatımdaki bir karşılık olarak benimsedim hüviyet ve hürriyet kişinin kendisinde doğmalı ve ancak bu şekilde büyüyüp serpilebilirlik kazanmalı kanaatindeyim
peki sizce indivualizm mi,kollektivizm mi?
bireyin karşısında toplum mu var,yoksa devlet mi?
tek tek bireylerin daha mutlu olduğu bir toplum daha mutlu değil midir ?(buarada mutlu kelimesini değiştirebilirsiniz yerine başka bir kelimede koyabilirsiniz)
şimdi bireyci misiniz bütüncü mü? İndividualist mi holist mi?
uzun zamandır ciddi mevzulara girmemiştim bu sebepten ssuçu lisan ettiysem affola keyifle....
|