Konu: Anarşist??
Tekil Mesaj gösterimi
  #14 (permalink)  
Alt 20-10-2007, 12:25
otonom otonom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Henüz arızalanmış

Bir önceki mesajı yazdığımda diğerlerini görememiştim.

Alıntı:
herkesin anarşi (kargaşa) yaratmak istediği konu farklı olabilir
İşte tam da budur benim insanların yanlış bilgilendirilmesinden kastım.

Anarşizm kargaşa anlamına gelmez gelemez. Halkımız 60-80 döneminde anarşi kelimesini kargaşa ve terörle birleştirmiştir ancak bu yanlış bir eşlemedir.Tabi bazı at gözlüklü marksistler de anarşi için kargaşa kelimesini kullanır ki bu olsa olsa ideolojik takıntıdır.

Neyse anarşi kelimesi yunanca "an" ve "arkhos" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir.An olumsuzluk önekidir.Arkhos ise erk demektir.Yani iktidar elinde güç bulunduran.Anarşizm her türlü iktidar karşı olmak her türlü üst makama her türlü erke karşı olmak demektir.Bazı felsefe sözlüklerinde devlete karşı olmak yazar ancak bu tanım yetersizdir.Anarşizm örnekse ataerkil toplumlarda erkeğin üstünlüğüne de karşıdır.Anarşizm her türlü üstlüğe karşı olmak demektir.

tabut.net ile bir alakam yoktur

ilgi çekmek gibi bir amacım da yoktur.amacım tamamıyle anarşizmle ilgilidir.sanal bir ortamda kazanılan ilginin bir değeri olmaz aynı ortamda kazanılmış bir bilgiye dönüşmedikçe

efendim bu ne hız, ne etkin bir forum bu..

Alıntı:
devlete karşı çıkmadan önce millete karşı çıkmak gerekir diye düşünüyorum...

milletin genel yargıları, tabuları yıkılmadan... devlete savaş açmak çözümsüzlüğü getirir...

tepeden inme değil... dipten gelen bir değişim gerekiyor bu ülkede...

devlet toplumu oluşturan elemanlarının genel yargılarına uygun olarak hareket eder... buna mecburdur...

devlet milletinden ayrı davranamaz...
katılıyorum.yalnızca ben halkı bir anarşist olarak devlete karşı olmak bağlamnında değiştirmek istiyorum.yoksa devleti halk yıkmadıkça, yıkan güç ne olursa olsun, bir tahakküm aracı olduğundan anarşizmin temeline karşıdır.

Konu fenasi tarafından (20-10-2007 Saat 12:38 ) değiştirilmiştir.. Sebep: flood