Alıntı:
duarden´isimli arızadan alıntı
yönetimin filizoflar tarafından yapıması tavrı için gidiyorum
|
Halk oylamasına böyle bir madde sunulmuyor ki...
Alıntı:
duarden´isimli arızadan alıntı
Bu halkın seçimlerine zerre kadar güvenmiyorum
|
Milletvekillerini (sizin deyiminizle filozofları

) kim seçiyor...? Siz yetki devrine evet demekle vekillerin seçimlerine güvenebilirsiniz ama o vekilleri de güvenmediğiniz halk seçtiğine göre değişen ne var ki ortada...?
Bu referandum, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilebilmesi için öngörülen bir çığırtkanlıktı; baktılar yeterli sayıda vekil çıkarabiliyorlar (Mhp de ekmeklerine yağ sürünce); gerek kalmadı; ama söz ağızdan bir kez çıkmıştı, şimdi de tükürdüklerini yalayamıyorlar artı bir de Anayasa değişikliğinin her konusunu halka götüreceğiz türü üfürükten bir politika söylemindeler. Yerse...Getirsinler bakalım "türban"ı, o vakit gider mi gitmez mi halk referanduma görelim.
Ha bir de yurtdışında oy kullanmış seçmenler var; onlar 11.cumhurbaşkanını halkın seçmesi adına oy kullandılar, şimdi de genel sonucu etkilerse referandumun geçersiz sayılması söz konusu olabiliyor hukuken. Ayrı bir maliyet kapısı daha, sizin benim cebimden çıkıyor bu trilyonlar...
Referanduma sunulacak konu/madde bu olmamalıydı; zaten halkın Cumhurbaşkanını seçmesi (her koşulda) seçtiği siyasi vekillerin seçmesinden bin kat yeğdir, üstelik sivil de olacak, illa ki meclis içinden olması gerekmeyecek.