"21 Ekimde Referanduma Evet...!
12.Cumhurbaşkanını sen seç!"
Akp'nin resmi sitesindeki flash böyle.
???
Ysk
"Anayasa değişiklik maddelerinin 21 Ekim'de halk oyuna sunulacağını belirtti;"
Hangi madde; Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören madde.
İmdi bu yeterince duyruldu mu? Hele ki -Ysk'da- referandum iptali çok yenice oylanmış olmasına rağmen.
Muhtarlardan gülmece güldürmece (haklı olarak);
"Gelenlerin bazıları oylamayı yerel seçim zannediyor. Seçmen kağıdını ulaştırdığımız bir teyze de gelip, 'Kızım ben oy kullandım bu ceza niye geldi?' diye sordu."
"Vatandaşlar bir referandum olduğunu biliyor ancak neyi oylayacaklarını bilmiyorlar. Bazılarına soruyorum, 'Gül'ü Cumhurbaşkanı seçeceğiz' diyorlar'"
Bu referandum, hükümetin son şeklini verdiği anayasa taslağı için olsaydı belki bir nebze anlamlı olurdu, ya şimdi, oylanan şeyin saçmalığı ortadayken.
Maliyeti;
103 Trilyon.
Şimdiye kadar 40-45 trilyon da harcanmış, ben Çetin Altan'ın yalancısıyım.
Evet Pazar günü, referanduma gidip sol parmağınıza mürekkep sürdürecek misiniz?
Hayır diyenlere başta belirteyim; cezası 17 Ytl. (22 Temmuz'da da 5 ytl imiş, ama bürokratik sorunlarla iptal edilmiş. Bu referandumun cezası iptal edilmezse, devletin istenmeyen gelir kalemlerinden gösterdiği -ceza gelirleri- bir hayli voleyi vuracak gibi...)
Chp referanduma halkın gitmemesini salık veriyor; aklıma tam da ayağa kalkıp odadan çıkarken "kalk defol aferim işte böyle dediğimi yapacaksın" diyen abim geldi

)
Ben gitmeyeceğim. Abim de o diledi diye gitmediğimi sanacak yok yok sanmayacak bizzat bunun üzerinden politikalar üretecek, der mi acaba halk artık sizi istemiyor, sandıktan bu çıktı diye, abim demez belki ama diyenler çıkacaktır...