16-10-2007, 21:20
|
|
Raporlu Arıza
|
|
|
|
Alıntı:
fenasi´isimli arızadan alıntı
Yani siz şimdi Allah'ın keyif verici ve kusturucu maddeler kavramı içerisine uyuşturucuları almayı unuttuğunu yada eroin/kokain gibi maddeleri zararlı görmediğinimi söylüyorsunuz?
Yoksa bir kaç bin nüfuslu medinede uyuşturucu kullanan olmadığı içinmi kapsama alanı dışında kaldı? Muhammedin böyle bir olayı bilmemesine imkan yok, oraya en yakın Yemende yerel bir uyuşturucu ot kullanımı çok yaygındır günümüzde bile, ticaret yaptığı dönemde en azından öğrenmiş olması gerekir...
|
Alıntı:
İslamda Şer'i hukuk vardır bunların bütününe ise Şeriat denir yani Allah'ın kesin emirleri dir bunlar. Bu emirler de dünyevi bir çok konuyu içerir, içki içmketen, miras hukukuna, hırsızlıktan zinaya vb. bir çok dünyevi konuda kesin emirler verir islam, yani allah ile birey arasındaki kısmı değildir din sadece, toplumsaldır ve yukardaki örnek hadislerden birinde de görüldüğü gibi, toplum bir araya gelip bir toplantı yapıp karar alır dinsel bir emir için, gerekçede ilk uygulayan peygamber'in izinden gitmektirki oda zaten dünyevi bir cezadan bahseder, dinsel bir yasak için.
Sn. beyaz bulut, sizin sorunuzun cevabını verecek bir salman rüşdi lazım kanımca 
|
Noktası virgülüne son derece önemli bir tespit.
Alıntı:
benim dikkat çekmek istediğim nokta burda başlıyor. % 46,7 (şimdilik bu rakamdalar) ise üçüncü, dördüncü ve bilumum karışım oranlarında gelecek yaşama, tıpkı bu coğrafyada daha önce yaşandığı gibi yaşanacak herşey. sorun bireyin şahsi algılayışı ile yaşaması olsada dini, din yapısı gereği toplumları ve detayında bireyleri kendi içine çekerek koyduğu kuralları yaşamaya zorlar. diğer nokta ise sizinde bahsettiğiniz insanların yorumlarıdır ki, yukarda ki örnek hadislerde bahsedilen de budur zaten. özünde ise islamın kısır döngüsü ve yetersiz tanımlaması ve uygulanması vardır birde...
|
Alıntı:
Bireysel algılamayı değil, İslamın bir kuralından yola çıkarak genelin nasıl bir yalnış ve eksik sistem üzerine oturduğunu söylüyorum ben, yukardaki tespit genel içinde bir ayrıntıdır, belki genele giden süreçteki son konudur...
|
Sn Fenasi , değindiğiniz noktalardaki kusursuz isabet gerçekten beni etkiledi.
Mükemmel tespitler ve açılımlar.
Üstat sadece sizin cümlelerinizi kullanarak kendi yazımı oluşturma cesaretini gösterdim.
Ayrık cevaplardan bir bütün olarak ayrı bir yazı çıktığının farkındamısınız?
Umarım kızmazsınız.
Samimiyetimize güvendim.
Teşekkürler.
Lynx
Konu LYNX tarafından (17-10-2007 Saat 01:55 ) değiştirilmiştir..
|