Alıntı:
IKNATON´isimli arızadan alıntı
Sayın outside Felsefe bölümünü tercih etmemin sebebi Felsefenin
tanımlaması konusunda Judeocu düşünce sistemine inanmam yani
felsefe , Tanrıların bilimidir ve antik yunandan başlamaz,antik yu
nan sadece flashback yaparak , mistik ve sigesel anlatımları dizgi
sel hale getirmiştir sadece, yani içi boştur.
|
mistik ve sigesel anlatımları dizgi
sel hale getirmiştir sadece, yani içi boştur
İşte tam karşı karşıya geldiğimiz sözler...
Önce ben Felsefe bölümünü tercih etmenizin nedenini sormadım. Dediğim ben daha çok bu konularda Felsefe Tarihini daha güvenilir, daha değerli bulurum... bunu demek istedim. Yoksa istediğinizi seçebilir, istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz tabii; bu sizin "özgürlüğünüz"ü değerlendirişinizdir, ben yargıda bulunmadım ve kendimde bu yargıda bulunma hakkını görmüyorum.
Şuna dönelim:
felsefe , Tanrıların bilimidir ve antik yunandan başlamaz,antik yu
nan sadece flashback yaparak , mistik ve sigesel anlatımları dizgi
sel hale getirmiştir sadece, yani içi boştur İşte kesin olarak karşı karşıya geldiğimiz, aramızda keskin bir yol ayrımı oluşturacak sözler. Felsefe, için insan sözkonusu olduğunda Hindistan'ın, Çin'in tarihini tarih-öncesine kadar dayandırmaya hiçbir itirazım yok. Ama sonsuzluk ağacına, onun olduğu topraklara onu görmek için değil de başka amaçlarla gidip, kafasını yanlışlıkla Ağaca çarpmış biri ile, bu tip deneyimleri dizgesine birleştirip, gerçek anlamlarını süzerek, ve en önemlisi gerçek bireşimin/dizgenin ne olduğunu gösteren Platon'lar arasında ikincilerin lehine taraf tutuyorum. Hatta ikincileri, sonradan gelip gelmedikleriyle ilgisiz olarak, salt ortaya konulan şeyler açısından değerlendirip açık bir şekilde mythos'ları anlatanlar yerine onun içindeki logos'u bulup çıkartana saygı duyuyorum. İlkin evet, sadece ve sadece Tanrıların ilmi idi, felsefe. Ama Herakleitos'lardan geçerek Aristoteles'lerin olağanüstü dizgelerine kadar uzayınca iş, artık bir bölümünü de insanlar kendi çabalarıyla hakettikleri için, hani uzun zamandır hem tanrıların hem de insanların bilimi oldu.