bu yazıyı daha önce de yayımlamıştım. ama tekrar vermek istedim. zaten acelem var
birazdan evden çıkacağım. bu sebeple bu yazının genişletilmiş versiyonun daha sonra yazacağım... hoşçakalın...
ahmet: Allah vardır ve muhammed onun elçisidir.
melek: kim söyledi?
ahmet: muhammed.
melek: delili var mı?
ahmet: olmaz mı? bak şu kainata, kainattaki düzene. bu mükemmellik olsa olsa bir yaradanın eseridir.
melek: olabilir. kanıt?
ahmet: yahu ne laf anlamaz şeysin. dünyadaki yaşam kanıttır. hayat mucizelerle doludur.
melek: mucize derken?
ahmet: bak, nefes almamız için oksijenimiz var, ısınmak için güneşimiz, görmek için gözlerimiz, düşünmek içinse bir beynimiz.
melek: mucize nedir?
ahmet??
melek: mucize nedir?
ahmet: ???
melek: güneş olmadan da gece ve gündüz olsa idi bu mucize olurdu. sebep varken sonuçlar nasıl mucize olur?
ahmet: güneşin var olması mucizedir.
melek: çemberin başı ve sonu yoktur. evren tekrar ve tekrar kendini tekrarlıyor olabilir.
ahmet: kanıt?
melek: şimdilik yok gibi. ama bir gün bilim gerçeği bulacaktır. o güne kadar sen de bir kanıt ara bence.
ahmet: ben kanıtımı sundum. güneşin varlığı bir mucizedir.
melek: sonuçtur.
ahmet: mucizedir.
melek: sonuçtur.
ahmet mucizedir.
melek: off tamam tamam, mucizedir. ama bilim adamları havva ve adem masaldır diyor. evrim diye birşey varmış.
ahmet: ne evrimi? o bilim adamları var ya, hepsi ateist. inanma onlara.
melek: peki niye ateist olmuşlar?
ahmet: karıştırma sen şimdi onu. bilim adamlarının hepsi cennette daha fazla yer kapma yarışındalar. şeytanın ajanı onlar.
melek: ama DNA şifrelerimizde genetik atıklar var. kullanılmayan özelliklerin atıldığı bir bölüm?
ahmet: ya sen komünist misin? ya tövbe et ya son duanı et.
melek: ama? dur tamam.
....
ahmet: kelime_i şahadet getir.
melek. allah birdir ve muhammed onun elçisidir. (muhammedle ne alaka? kanıt?)
ahmet: yetmez. şimdi de başını ört.
melek: peki. ver şu bezi.
.....
ahmet: yine olmadı. bak ayet var. peygamberimiz eşine, "perde arkasından konuş elalemle" demiş. peygamberimiz ve eşlerini taklit etmek sünnettir. al şu çarşafı. şu da peçesi.
melek: yok deve!
ahmet: son duanı et kafir. kılıcımı çektim. cebimde de her ihtimale karşı kibrit ve benzin var.
melek: benim silahım sözlerim ve kalemim. adil mi bu yaptığın?
ahmet: bu dünyada adalet yok.
melek: aslında mucize de yok!
|