Tekil Mesaj gösterimi
  #33 (permalink)  
Alt 15-10-2007, 07:05
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Ben bu forumu unutmuşum hepten, ehuhe hu, Nb'de yukarıda "kadın, yazmadan da okunur" demişti...!
Kadından şair olmaz zaten şiir gibidir'in başka bir varyasyonu...
Kadın karmaşık bir varlıktır, o ilgi odağıdır, o her dönemde savaşların da kaynağıdır (tanrı savaşların bile), o bir o biiiiirrrrrr ki üç dört diyesim geldi...
Yani hâlâ da Nb. ikna olabilmiş değilim şu "ilginin odağında olur ve her bakımdan ‘okunmaya’, anlaşılmaya çalışılır benim cinsim tarafından" tümcenizden. Hele hele ki "siz ‘kitapsınız’ bense alfabeyi sökmeye çalışan meczubunuzum"u hiç yemem, gargara bile etmem...:P

Yazın alanında zekadan, yaratıcılıktan kaynaklı türler arası bir bilimsel ardıllık-öncülük olmadıkça, kadının bu alanda faal olmamasını tarihteki "olanak-zaman-baskı"ya mal etmek beni kesmiyor.

Asıl güzellik doğadır, sanat olsa olsa onu filtre edip sunma olanağı verir bize, kadın da bu yaratıcılığı ilk elden kullanmıştır ve soy devam etmektedir, demiş sanki hatırladığınız tez Esra Pınar. Oysa kadının doğurganlığının ne kadarının "yaratıcılık" olduğunu sorgulamak lazım burada ve tabii ki ortaya çıkan eserin "estetik"liğini de...Bu minvalde inek de Goya'dan hiç de farklı olmuyor. Mesele yaratım sürecindeki tatminse, doğurmuş kadınlardan iyi sanatçı çıkmasından da tutarsızlık arayacağız.

Uykum geldi ve saçmalamaya da başladım...
Dönerim...