Cennet'te kadınlara huri yoksa neler olabilir?
Duhan/44/54. Bu boyledir; onlari iri siyah gozlu hurilerle eslendiririz.
İri siyah gözlü olan erkek huri midir acaba?
Tur/52/19-20. Onlara soyle denir: "Islediklerinizden oturu, dizi dizi tahtlara yaslanarak afiyetle yiyin icin.Onlara, ceylan gozlu esler veririz."
Bence bu ayet de erkekler için, çünkü hiç ceylan gozlu esler eşler arayan hanımlara rastlamadım.
Oralarda iyi huylu guzel kadinlar vardir. Rahman/55/70.
"İyi huylu" kısmı gerçekçi -yani hakkaten olsa olsa cennet'te olur.
Vakia/56/35-8. Biz ceylan gozluleri, defterleri sagdan verilenler icin yeniden yaratmisizdir; onlari bakire,
eslerine duskun ve hepsini bir yasta kilmisizdir. *
Bakire: 0 km, tertemiz, gıcır gıcır.
78/Nebe 33. Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmis yasit kizlar,
Bu Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmis kısmı herhalde motive amaçlıdır.
76/El-Insan 21. Üzerlerinde yesil ipekten ince ve kalin elbiseler vardir; gümüs bilezikler takinmislardir. Bana hitabetmedi: 1)Yeşil sevmem 2)Bilezik dediğin altın olur.
Yanlarinda güzel bakislarini yalniz onlara tahsis etmis, iri gözlü esler vardir.37/Es-Saffat 48
37/Es-Saffat 49. Onlar, gün yüzü görmemis yumurta gibi bembeyazdir.
Bu da siyahi müminlere hitabetmiyor.
Yani burada kadınlar için yazılmış bir şey yok. O maksadla sormuştum, siz biliyor musunuz diye,
Eğer yoksa, bu durum (yani cennette kadınlara huri olmaması) nelere yolaçabilir, birlikte bakalım:
1)Erkekler hurileri tercih edecekleri için (e haliyle) kadınlara da huri olmadığı için kadınların yaşamı zorunlu olarak asexuel bir yaşam halini alacak ve böyle bir yaşam da cehennemi andırır bir yaşam olup bir de sonsuza dek sürmesi bu yaşamı iyice çekilmez hale getirecektir.
2)Kadınların cennetteki yaşamı da cehennemi andıracağından doğrudan cehenneme gitmeleri daha akla uygun olacaktır.
3)Eğer önünde sonunda kadın cehennemlik bir varlıksa bu dünyada islami ritüellere uyması gerekmeyecek, türban da takmasına gerek kalmayacaktır
4)Kadınlara huri olmaması türban sorunu tam olarak çözecektir
not: Eşcinsellere huri tartışma konusu bile değilse, forumun başka bir köşesinde okuduğum İngiltere'de eşcinsellere nefrete cezai yaptırımı uygun gören yasada emeği geçen herkes de cinsiyetine bakılmaksızın cehennemi boylayacaktır. Diyanet işlerimizin İngiltere'yi protesto eden bir bildiri yayınlaması gerekir.
"God bless you and God bless the united states of america" benim muhterem din kardeşlerim.
Konu possible_outside tarafından (15-10-2007 Saat 00:56 ) değiştirilmiştir..
|