Tekil Mesaj gösterimi
  #36 (permalink)  
Alt 14-10-2007, 23:47
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

« Cazibeye kapılmak » / “hayranlık” budalalara hastır, ben zekaya "değer" veririm. Akil insan hem zekası hem de bilim ve sanatla yoğrulmuş, zaaflarını da ehilleştirmiş, törpülenmiş insandır.(Özrünüz başım üstüne bu arada...)
İmdi bu kaba tahlilin ardından, konuya örnek olan davranış şeklini ( "sizin bu duruşunuzu-tavır koyuşunuzu anlamadan kalacağım"nb. üzerine) irdeleyelim, son kez.)

X şahıs bir forum sitesinde bir konu açıyor, açtığı konuda "kişiselleştirme" yok, düşüncelerini kendine has ûslubuyla dile getirme var...(Başlık ve içerik sert, biçem benim için mühimdir bilirsiniz, "sabun" lügatinden üslup benim için son derece lüzumsuzdur, geçtim...)
Açılan konuya alımlayıcılık gücü doğrultusunda Y iştirak ediyor.
-"Eleştirdiğiniz yaklaşımların benzerini kendiniz de yapıyorsunuz bilmem farkında mısınız? " (Kişiselleştirme)
-"kendilerinin yanında olduğunu iddia edenlerin bile bir yerden sonra onları tamamen dünyevi ihtiyaçlar anlamında faydalanmak için kullanabileceklerinin bilincindeler" (Yani başat olarak “seks köleliği”, yukarıda kendiniz de yapıyorsunuz’u bu manada da çıkarmak olası, kişiselleştirme!)
-"Siz bile bu dünyevi ihtiyaçtan bahsederken kadını aşağılar bir üslupla yorumluyorsunuz" (Kadınları "aşağıladığını" nasıl çıkarmış mümkün değil, hoş aşağılasa ne gam..)

Nihayetinde de bir "ikon"la iletisini bitirmiş Y, ikon ciddiye almıyorum sizi'yle eş/benzer.

X; "Algılama sorunların için doktorları öneririm" demiş bunun üzerine, ben de önerirdim ve bunun bu sitede "hakaret" kapsamına gireceğini de hiç sanmam...

Y, yanıt "akıl hastaları ilgilenemeyecek kadar"...

Öncelikli sorun, her konuya yazma vazifemiz yok, bunu iş edinmemiz manasız. Konuyu hem algılamayıp/içselleştirmeyip hem de "eleştirdiklerinizi kendiniz de yapıyorsunuz" türü fevkalade manasız "kışkırtma-sataşmalarla" konuya girmek külliyen hatalı. (Ben de yukarıda bu hatayı yaptım ve taraflardan ivedi özür diledim)

Nb sizin hatanızsa, yukarıdaki "karşılıklı" sataşmalar çoktan başlamışken, imza'dan girmeniz olaya, yani müdahil olduğunuz an/nokta hatalı. Bu tıpkı okurken bana; yumruklaşan iki zatın arasına giren, birinin yakasında dahil olmadığı bir siyasî fraksiyonu temsil eden rozeti gördüğünde, rozetliyi dürtmeye benzer bir eylemdir, gibi geldi okurken.

Devamından bahsetmiyorum bile, çocukça desem değil, gülünç desem değil, ayıp desem değil, üzerinde uzun uzun tartışılması gerekir e-ûslubun patolojik yanı irdelenmeli desem değil, ama bu "paradox hanıma" adlı forum konusu bunları konuşabileceğimiz bir yer midir, hiç değil...

Bu konu yapıldığını düşündüğünüz bir "haksızlığın" ardından -üye de atılmışken- olayın çok az göz tarafından izlendiğini, tüm üyelerin bundan haberdar olmasının hedeflendiği bir "susamış intikam" çağrısını anıştırıyor mu? Hiç değil, çünkü bunu ben biliyorum, sizi tanıdığım için, ama tanımayanlar bunu böyle anlamayabilir, ki yanılanlar da olmuş.
Artık hala anlatamadıysam aramızdaki "yorum farkını", daha da anlatabilme şansım hiç yoktur, üzgünüm...

İmdi, öyle bir konu nasıl mı açılır Nb...?
("Net’in ne’liğine dikkat çekmek için olabilir mi?" demişsiniz…)

Müsaadenizle hemen açıyorum, oradan hasbihâl edelim...