Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink)  
Alt 14-10-2007, 22:58
fenasi fenasi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
.........

Blog Başlıkları: 1
Alıntı:
En iyi filozof "ölü" filozoftur.
En iyi tespit bu olmuş bence...

Tartışmak kelimesini kavga etmek olarak bilen bir nesil ile birlikte tartışmak zor oluyor. Karşıtlar kendimizi tekrar ürettirirken, zıtlıklar öteki olduğu andan itibaren yabancılaşıyor kimliklere bazen. Şuanki sorun bence, düşünce ve fikir insanlarının tartışmalarından çok, siteye giren mücahitler, serdengeçti tosuncuklar, birde bunların tam zıddı olması gerekirken olamıyan bukelamunlar. Geriye dönüp baktığımızda ise tek şey görülüyor, rahatsız edici her durumun arkasında bu saydığım şahıslar var. Zaten forumun aktif nüfusu belli. Bir ara her sağduyulu sn. üye gibi bende bu ızdırabı neden çekecem dedim kendi kendime. fakat gerçekten güzel yazılar ve yorumlar var, güzel insanlar var bu forumda. her zaman dediğim gibi, herkes için özgürlük, herkes fikrini açıklama özgürlüğüne sahiptir, diğerlerini rencide etmediği yada hakaret vb. durumlar oluşturmadığı sürece. Zamanla taşlar yerine oturdukça sanırım dahada keyifli tartışmalar ve konular olacaktır bu forumda.

Benim tespitim ise bu konuda, çoğu sn. üye konunun tamamını okumadan cevap yazıyor, konu içersinde karşıt görüşten aykırı birisi varsa direkt ona saldırıda bulunabiliyor, bir kaç yazı yada küfür yazıp kaçanlar bu konunun dışındadır, yazı yazdığı konudaki kişilerin yaklaşık bir tanımını yapamayacak kadar uzak olarak o kişilerle tartışıyorlar çoğunlukla, fikirlerini bilmediği, tanımadığı birisi ile tartışmak ise bence konuyu kısır döngüye götürür, yazılan cevabı okumadan ve anlamadan cevap yazanlar var birde, bütün bunlar karmaşaya ve saldırı tekabülünde eylemlere yol açıyor. Taraf olma durumları var ve dayatılmak isteniyor bazen, bazı konularda bazen aynı dili konuşan bir kaç kişi cephe oluşturuyor.

Karşı fikrin olmadı yerde ne tartışma olur nede üretebilmek mümkün olabilir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlarla tatışmak ise, havanda su dövmeye benziyor. zaten onun adıda atışmak oluyor.