Tekil Mesaj gösterimi
  #34 (permalink)  
Alt 13-10-2007, 22:29
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Alıntı:
nbb.´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
adamın normal-dışı zekâsının cazibesine kapılarak göremediniz bütünü
Kimsenin zekasının cazibesine kapılmayacak kadar aklıselimliğimi en azından siz bilmeliydiniz nb...! Konuya bakış açılarındaki farklılığın da bu kadar sığ bir değerlendirmeye maruz kalması ayrıca manidar...(Neyse...!)

Ben atılan üyenin onlarca makalesini okumadım, hatta ve hatta hiçbirini okumadım, dünki mevzuyu anlayabilmek için açılan forum dışında. Kimsenin ûslubunu savunmam ya da yermem, hakaret içermedikçe. Bu sitede bana da hakaretler edildi ama tutup da bu şekilde bir tepki vermedim, ûslup kıvraklığıyla edilen hakaretin de elini öperim, aynı enstrumanla da yanıt verme hakkını sağlar bana, biline.

Lakin açılan forumda, okuyan herkesin de algılayabilceği gibi, adamın ilk forum konusundan hayli uzak, alaycı, boş, kof bir yanıtla Paradoks başlamış foruma. Açıkçası öyle "aptalca" yaklaşımlar okuyorum ki bazen (sözüm meclisten dışarı olsun), terbiye mekanizmam çalışmasa, ana avrat sövedebilirim de bazen insanların ahmaklıklarına...
Siz adamın yazdığını anlamaktan hayli uzak öyle organize olmuşsunuz ki, ikiniz de adamın dediğini değil; kah biriniz imzasını kah biriniz konudan fevkalade uzak, basitleştiren, hiçleştiren yorumlar girmişsiniz... Böylesi bir ekipsel tavra, bir üyenin de ûslubunu giderek bozması çok da anarmol karşılanmaz. Burası bizzat insanın soluk alıp verdiği bir yer; insanları "kışkırtırken" bir şekilde karşı tarafın "sabrının da" ideal olmasını bekleyemezsiniz. Nihayetinde de adamımız gayet zıvanadan çıkmış vaziyette iletiler girmiş. Adamın atılmasına sebep olan tavrı on kaplan gücünde yanlışsa, sizin de yanlışınızı anlamanızı diliyorum, özellikle Nb'den, Paradoks'tan çok umutlu değilim...

Siteye yeni gelen üyelere karşı bu tuhaf tavrı anlamıyorum epeydir açıkçası. Sanki düşüncelerini ifade etmesinden evvel bir nevi psikolojik sınama, sanal el ense çekmece mantığıyla tecrübe edilmeye çalışılıyor ki, asıl bu son derece kahir yaklaşımdır.

İşin en tuhaf ve saçma yanıysa, bu mevzuyla beraber "saflaşmaların" keskinleşmesi. Hayır ESHQUIA lobileşme yaşanmadı, bana olayın aktarılması; sitede tek bir ismi bile tanımayan Nb tarafından oldu; o da ben sorduğum için, olayı öylesine trajik anlattı ki bana, başta gayrıciddi tatilin de verdiği rehavet ve keyifle dinlerken, onu buncası üzen bir mevzunun gerçekten çok elem olduğunu sandım.
Paradoks'la ben tanışmak istedim, ve ben/lynx ikna etmeye çalıştık dönmesi için.
Bu da geçmiş yaşanmışlıklarımdan çıkardığım bir tepkisellikti; ben de sitelerde düşünce ve fikirlerle yıldırılamadığım vakit sakil, kaba hakaret tümceleriyle uğraşmak zorunda çok kalmıştım evvelinde çünkü. Ama bahsettiğiniz tarz bir "lobileşmeye" öncelikle kendim karşı saf tutarım. Yukarıda da görüldüğü üzre, forumu okumamamızdan ve birkaç kişinin bildiği bir forumdan başka insanların da çok yanlış şeyler çıkarmalarından gayrı bir vaziyet yok kanımca.
Size karşı bir çekincem var, evet, bu da üyeler ve admin arası mevzularda bence olması gerekli bir çekincedir; yine de şimdiye kadarki mevzularda adil ve hakkaniyetli tavrınız adına teşekkür etmeden geçemeyeceğim...

Nb'em, eh bizim "konu" üzerine anlaşamadığımız ilk değildir ki...En azından bu forumdan ben bir şey öğrendim; insanların yetkinliğiyle, duygudaşlık alanları epey öznel olabiliyormuş...

Mevzu adıma kapandı, yanıt vermem gereken bir şeyler daha olmazsa, izninizle ben diğer topiklerde dolanayım artık...