din=ahlak değildir. o halde, dinsizlik=ahlaksızlık da değildir
bu sebeple dinsizleşiyoruz o halde yozlaşıyoruz yorumunuzu yanlış buluyorum.
ayrıca dinsizliğin moda olması diye birşey de yoktur.
olsa olsa bir uyanıştan, bir silkinişten, avrupanın 400 sene önce gerçekleştirdiği aydınlanmaın ülkemizdeki eğitimli kesime yeni yeni ulaştığını iddia edbiliriz.
aşağıya bir anektod yerleştiriyorum.
umarım beğenirsiniz.
ahmet: Allah vardır ve muhammed onun elçisidir.
melek: kim söyledi?
ahmet: muhammed.
melek: delili var mı?
ahmet: olmaz mı? bak şu kainata, kainattaki düzene. bu mükemmellik olsa olsa bir yaradanın eseridir.
melek: olabilir. kanıt?
ahmet: yahu ne laf anlamaz şeysin. dünyadaki yaşam kanıttır. hayat mucizelerle doludur.
melek: mucize derken?
ahmet: bak, nefes almamız için oksijenimiz var, ısınmak için güneşimiz, görmek için gözlerimiz, düşünmek içinse bir beynimiz.
melek: mucize nedir?
ahmet??
melek: mucize nedir?
ahmet: ???
melek: güneş olmadan da gece ve gündüz olsa idi bu mucize olurdu. sebep varken sonuçlar nasıl mucize olur?
ahmet: güneşin var olması mucizedir.
melek: çemberin başı ve sonu yoktur. evren tekrar ve tekrar kendini tekrarlıyor olabilir.
ahmet: kanıt?
melek: şimdilik yok gibi. ama bir gün bilim gerçeği bulacaktır. o güne kadar sen de bir kanıt ara bence.
ahmet: ben kanıtımı sundum. güneşin varlığı bir mucizedir.
melek: sonuçtur.
ahmet: mucizedir.
melek: sonuçtur.
ahmet mucizedir.
melek: off tamam tamam, mucizedir. ama bilim adamları havva ve adem masaldır diyor. evrim diye birşey varmış.
ahmet: ne evrimi? o bilim adamları var ya, hepsi ateist. inanma onlara.
melek: peki niye ateist olmuşlar?
ahmet: karıştırma sen şimdi onu. bilim adamlarının hepsi cennette daha fazla yer kapma yarışındalar. şeytanın ajanı onlar.
melek: ama DNA şifrelerimizde genetik atıklar var. kullanılmayan özelliklerin atıldığı bir bölüm?
ahmet: ya sen komünist misin? ya tövbe et ya son duanı et.
melek: ama? dur tamam.
....
ahmet: kelime_i şahadet getir.
melek. allah birdir ve muhammed onun elçisidir. (muhammedle ne alaka? kanıt?)
ahmet: yetmez. şimdi de başını ört.
melek: peki. ver şu bezi.
.....
ahmet: yine olmadı. bak ayet var. peygamberimiz eşine, "perde arkasından konuş elalemle" demiş. peygamberimiz ve eşlerini taklit etmek sünnettir. al şu çarşafı. şu da peçesi.
melek: yok deve!
ahmet: son duanı et kafir. kılıcımı çektim. cebimde de her ihtimale karşı kibrit ve benzin var.
melek: benim silahım sözlerim ve kalemim. adil mi bu yaptığın?
ahmet: bu dünyada adalet yok.
melek: aslında mucize de yok!
|