maria,
Konuyu ben değil Abdulmuttalip Onay kendisi sildi. Buna benzer 15 konusu daha vardı, onları da sildi.
Notunuza cevabım; yukarıda yazdıklarım tavrınızı özel mesajdakiler ile paralellendirmekten ziyade şahsıma duyduğunuz güvensizliğe ince bir göndermeydi. Sitede müdahil olduğum her konuda, konunun içeriğini bilmeseniz bile tarafınızdan haksız görülmeme yönelik bir göndermeydi.
LYNX,
Olay malesef baktığın açıdan gelişmedi. Abdulmuttalip Onay üye oldu, siteye arka arkaya 15-16 makalesini koydu ki genelde sitemizde okuyanlar tarafından beğenilen makalelerdi ve bazı arkadaşlar da beğendiklerini dile getirdiler. Bu makalelerden birinde lise-1’de sınıf birincisi, lise-2 ve 3’te de sınıf üçüncüsü olan paradoX, diğer arkadaşların ve benim algılayamadığımız bir şey algıladı, üzerine de 100 puanlık bir uzman sorusu sordu, onun üzerine de sayın nbb. koskoca makalede içerisinden kişinin yazdığı ile pek alakası olmayan imzasını eleştirdi(ki hakkıdır, eleştirebilir), karşıdaki de tahammülsüz olunca tartışma çıktı.
Bu noktada birilerinin avukatlığını yapmayı bırakıp yazıları tarafsız bir gözle tekrar okursan, karşıdakine direk eşek demek ile eşek olduğunu ima etmenin anlam bakımından bir fark teşkil etmediğini sen de göreceksin.
Burada rahatsız olduğum nokta kendi deyimi ile zeki arkadaşımız paradoX’un duarden’e yaptığı haksızlıktır. Konuda duarden’in şu mesajı (
http://www.anarsist.org/35034-post18.html ) henüz yazarken küfrün araya kaçtığını fark etmemesi büyük bir talihsizliktir. Hadi ben o kadar zeki değilim de lisede üstün dereceler yapan paradoX bunu nasıl olmuş da kaçırmıştır anlamak güç. Küfür edildikten sonra kimse küfre alkış falan tutmazken ve kişi uzaklaştırılmışken bu konu neden açılmıştır, neden birileri taraf olmuştur onu da anlayamadım.
Burada anlayamadığım bir şey daha var; ben arkadaşlıklık falan gözetmeksizin sitede özgürlüğü ve eşitliği sağlamaya çalışırken, taraf olmamayı savunurken birilerinin msn ya da alternetifi bir şekilde lobi yaparak konudan haberi bile olmayan insanları paradoX’dan yana taraf olsunlar diye bu konulara yönlendirmek ne kadar etik acaba?
Bunun fark edilmediğini mi sanıyorsun LYNX?
Dün üyeliğini iptal ettiğimiz için üzerinde durmamıştım ancak tekrardan üye olunup da bu konunun hala yersiz bir şekilde uzatılması, diğer konunun tekrar açılması, paradoX’un karşısındakini küçümsemesi, devamındaki mesajında eşek dediği ve karşı tarafın bunun üzerine küfür ettiği herkes tarafından algıladığına göre bunun cezasız kalması ne kadar adil?
Herhangi bir şahsı sırf bayan olduğu için kollamak gereği duymanızı gerektiren değer yargılarınız şahsın babası yaşında birine eşek demesini makul görüyorsa diyecek lafım yok, benim için önce insan gelir.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."