Dost'umun üzüntüsü üzerine birkaç not denemesi...
Bugün siteye geldiğimde hiç de Nb'nin bayram mesajı gibi durmayan sıkıntılı bir forum konusunu okumak durumunda kaldım...
Çok net söyleyebilirim ki, bu forumu okuyanlar da açık/aleni bir vaziyeti kavrayabilmiş değillerdir...Söz söyleyen/ileti girenler öyle muğlak ifade etmişler ki kendilerini, bir kullanım klavuzu/sevgili klavuzcu olmaksızın anlamak güçtü...
Önemli mi?
Son derece...
İnsanın olduğu her yerde, insancıl ilişkileri de yine konu başlığı yapmam adetimdir...Yoksa şiiri de, felsefeyi de konuşmak geriden gelir; öncesi insan yarasıdır, hem de yarasının kokusunu alabildiğiniz en yakın kabuk'unki...
Nb çok kırıldığını, e-iletişim üzerine çok incindiğini söylediğinde deşeledim mevzuyu...(Malum bayramdır, izindir derken insan sanal-e-mekanlarından ırak kalıyor)
Paradoks; herhangi bir konu üzerinde fikir beyanıtında bulunurken; ağır ithamlar ve küfürlere maruz kalmış...
Bunları yapan üyelikler siteden uzaklaştırılmış ama kimi "alkış" tutan üyelerse hala burada sanıyorum...
Hiçbir fikir teattisinde karşı tarafın özlük haklarına, kişilik haklarına, cinsiyetini de hedef alarak saldıragelmek ahlakî değildir sanıyorum.
Silinen forumu "adminlerden" talep etmek olası değilse de, ortada yazan çizen kendini ifade eden bir üyenin "kırgınlığını" anlamaya çalışıyorum. Anlayamadığım noktada da site sahip ve/veya yöneticilerine soruyorum;
Öyle muğlak yanıtlar girmişsiniz ki bı forum altında, hakarete uğrayan kadar, hakaret edenin de vuran mı vurduran mı kıvamında ilkel haklılığı savunulur tarzında yanimsi tarafsız görünümde tarafgir paragraflarınızı okudum...
Edebi sanatlarda "taşlama-kinaye-ironi" sanata dahil ve insanî tepkilerdendir ve incelikli zeka işidir.
Oysa kaba küfür, sakil hakaret acziyet ve cahiliyetle denktir.
Tıpkı ısırmak ya da ısırılmaktan daha korkuncu hiç kan çıkmaması gibi en çok ısırıcı kılığına girenlerin kuru gürültüsüyle baş ağrısına tahammül etme kefaletidir...
Umuyorum pek yanlış anlamışımdır ve umuyorum ki sevgili dostumun üzüldüğü kadar yoktur mesele...
Her ne kadar fikirlerimiz uyuşmasa da, foruma bir renk kattığına inandığım arkadaşımı aramızda -tekrar- görmekten keyf aldığımı ifade etmek isterim...
Pire için yorgan yakılmasa da bir çuval keçi boyunuzu için de bi gram bal çiğnenmiyor elbette...
Hoş geldin tekrar Paradoks...
Geçmişler olsun...
|