Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 11-10-2007, 13:44
possible_outside
Guest

Standart Bir vatansever arkadaşa

Alıntı:
λЯλΠΣL LiΠШΣLiΠ´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Size de saygı duyuyorum... Youtubeye Girip Sörç(search) kısmına Kurdistan ya da Ataturk yazarsanız eğer.Kardesiniz olan ırkın neler yaptığını görebilirsiniz.Hadi bunlar provake amaclı dediniz diyelim...Ben hiçbir kürt'den Türkler bizim kardeşimizdir lafını duymadım.Sürekli bizim milletimiz papağan gibi Türk Kürt kardestir diyor.Fakat Pkk kürdü ve ırak kürdü senin mehmedini indirmeye devam ediyor.

At gözlüklerimizi çıkartalım arkadaslar...Hiçbir kürt benim atam ATATÜRK'dür demez.ağzına bile almaz.Hiçbir Kürt kurulacak olan Kürdistan'a kayıtsız kalmaz.Hiçbir kürt Barzanisini APO'sunu bırakıp da Mustafa Kemal'ciyim demez...

Örnek mi istiyorsunuz.....

Buyrun size Osman baydemir...Kim secti?heralde ben gidip secmedim...Ona öyle konusma cesaretini veren kim? ya da o öyle konusunca hangi kürt engelledi.ya da hangi kürt safdısı bıraktı...Yoksa alkıs mı aldı? Evet kesinlikle alkıs aldı Teröriste Ambulans sağladığında dahi...Osman baydemir'i geciyorum...

Demokratik Toplum Partisi(DTP) doğuda kim secti?Teröriste Kardeşimiz derken Hangi kürt karsı çıktı?Hangisi bu böyle olmaz sen bu sekilde konusamazsın T.C Tek bir devlettir dedi....Soruyorum size Kim dedi???

Onu da gectim tüm,bunları da gectim...

Tüm kürtlerin sectiği DTP pkk bizim arka bahcemizdir derken Kürt kardesleriniz neredeydi...Tekrar Söylüyorum arkadaslar...AT GÖZLÜKLERİMİZİ bir kenara koyalım..Eğer ki atasözlerimize ya da atalarımızın sözlerine birazcık güveniyorsak Size sunu hatırlayorum....

''Türk Milletinin,Yine Türk Milletinden baska dostu olamaz,,
Öncelikle, bu ankette oy kullanmadım. Çünkü, siyah forma ile çıkalım derdim ama bunun da sonra gösteriye, vatanseverliğin, protestonun, vefa gibi insanca duyguların magazine dönüşmesine istemezdim. Bu ankette benim seçeneğim, seçmemek ne yazık ki.

Konuya bakıp buradaki tartışmanın çok kötü boyutlara gittiğini, sn. üyelerin birbirlerinden belli sözleri alıp onlara yanıt verdiğini, herkesin belli bir görüş açısı varsa, sadece o görüşü savunduğunu... bir şeylerin eksik kaldığını gördüm, yazsam mı yazmasam mı diye düşünürken yazmaya karar verdim.

Size de saygı duyuyorum... Youtubeye Girip Sörç(search) kısmına Kurdistan ya da Ataturk yazarsanız eğer.Kardesiniz olan ırkın neler yaptığını görebilirsiniz.Hadi bunlar provake amaclı dediniz diyelim...Ben hiçbir kürt'den Türkler bizim kardeşimizdir lafını duymadım.Sürekli bizim milletimiz papağan gibi Türk Kürt kardestir diyor.Fakat Pkk kürdü ve ırak kürdü senin mehmedini indirmeye devam ediyor.

Hiçbir kürtten türkler bizim kardeşimizidir'i duymamasına karşın... (forumdaşlardan kürt olan sn. botan'ın söylediğini gördüm -bakın söyleyenler de var) arkadaş forumun burasında pkk kürdü ve ırak kürdü diyor. Duymamış olmasına karşın tüm kürtler dememesi bir erdemdir bence (keşke bu erdemi tüm yazılarınızda gösterseniz de...)

...Hiçbir kürt benim atam ATATÜRK'dür demez.ağzına bile almaz.Hiçbir Kürt kurulacak olan Kürdistan'a kayıtsız kalmaz.Hiçbir kürt Barzanisini APO'sunu bırakıp da Mustafa Kemal'ciyim demez...Demokratik Toplum Partisi(DTP) doğuda kim secti?Teröriste Kardeşimiz derken Hangi kürt karsı çıktı?Hangisi bu böyle olmaz sen bu sekilde konusamazsın T.C Tek bir devlettir dedi....Soruyorum size Kim dedi??? Tüm kürtlerin sectiği DTP pkk bizim arka bahcemizdir derken Kürt kardesleriniz neredeydi...

Genellemelerinizdeki ciddi talihsizlik ve forumdaşların öfkeli ve haklı tepkileri burada ciddi bir sorunu tartışmaktan insanları alıkoymuş olabilir. Neden Kürtler'in azımsanamayacak bir kısmı doğrudan Pkk'ya veya örtük olarak Pkk'ya destek veriyor/pekala DTP'de bir stepne olarak, Pkk'nın legal bir örgütü olarak da görülebiliyor bir çok kişi tarafından ve DTP'de kendini bundan sakınamıyor, sakınmak istiyor görüntüsü de hiç uyandırmadı doğrusu... 80'lerin sonunda Pkk'nın güçlenmesinden önce, hatta 70'lerin sonunda ilk kurulmalarından önce Doğu'nun-Güneydoğu'nun gerçek sorunu ekonomik sorundu; halledilmesi gereken buydu -ve halen de öyle. Eğitim, sağlık sorunuydu. İşsizlik sorunuydu -ve hepsi halen de öyle. Ve bu sorunlar etnik farklılıklar tanımaz dostum. Sorunların kendileri etnik değildirler. Ve bu sorunlardan emperyalizm yine yalanını çıkardı: "Neden özgür değilsiniz kürtler, neden sizin de bir ülkeniz olmasın...dedi onlara" Ve sorun buydu ha? Kürdistan kurulursa çözülecekti sorunlar ha! Neydi sorun: dillerini mi konuşamıyordu bu insanlar, Türkiye'de ırkçılık vardı da soykırıma mı uğratılmak isteniyorlardı? Başlangıçta sosyalist devrimi amaçladığını ileri süren, kısa sürede kendinini proleterlere ve müttefiklerine değil, etnik bir temele dayandırdığı anlaşılan Pkk'nın yıllar süren ve yıllarca Avrupa'nın çoğu ülkesinde dernekler kurmalarına, örgütlenmelerine izin verilen başta Abd olmak üzere Avrupalı emperyalistler tarafından lojistik destek sağlanan Pkk, onca kürt vatandaşımızı yanına çekmeyi başardı, gelinen nokta budur sevgili dostum. Bunun aşılması Türk vatanseverlerin "kendimizden başka dostumuz yok" şeklinde dar, yanılsamacı bir bakış açısından ırkçı temelli bir milliyetçiliği andıran bir görüşe geçmek değil, uluslar-arası, etnik topluluklar arası ekonomik, kültürel ilişkilerin nedenlerini, anlamlarını sorgulayabilmek ile olabilir. Eğer bir vatandaşımız forumdaki bir sn.üye gibi Pkk'yı desteklememesine karşın sizin önemli haklı tespitler de içeren yazınızdan etkilenip; sizin gibi genellemelerde ve çıkardığınız sonuçlarda düştüğünüz hataları, tıpkı sizin gibi görmeden hareket ederse, düşüncelerin ortaya konulduğu, tartışıldığı forumdaki bir yazıdan gerçek hayatta da etkilenip yukarıda bahsettiğim sn. botan gibi bir kardeşimize zarar verirse... Sizin yazınız bu amacı içeriyor, diyemem. Ben fikir ve ifade özgürlüğüne sonuna kadar inanırım. Yazı, yazıdır: yazı da fiziksel şiddet olmaz: yazı mürekkep lekelerinden, byte'lardan oluşur... Ben sadece sizin düşüncenizin belli gerçekleri görüp onlardan yanlış çıkarımlar yaparak faşizan sonuçlara ulaşmasını istemem; bu, gerçek hayatta sizin için de başkaları için de korkunç sonuçlar doğurabilecek bir potansiyeldir -umarım vatanseverliğinizdeki güzel, haklı yanları gerçekçi temellere oturtarak bir daha düşüncelerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Konu possible_outside tarafından (11-10-2007 Saat 13:50 ) değiştirilmiştir..