Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 09-10-2007, 19:13
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Hrant Dink ile şehitlerin başlıkta dahi nasıl ilişkilendirildiği müthiş bir sosyolojik vakıadır aslında.
"Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" dövizine, "Hepimiz Mehmehçiğiz, hepimiz Türküz" karşı sloganla yanıt verildiğini biliyoruz, o günlerde... "Hrant Din cinayetini kınıyoruz AMAAAA..." bu ama'cıların da neden Dinkin cenazesinde "koparılan fırtına" kadar şehitler cenazesine ilgi/alaka/yoğunluk görmüyoruz vari benzeştirmelerini de anımsarız.
Yukarıdaki başlığı açanın da, -her ne kadar açan arkadaşın Türkçeye hakimiyeti ve konuya yaklaşımından küçük yaşta olduğunu düşünüp ve çok da provakatif bir görünüm çizmediyse de gözüme-, aynı minvalde bir dürtüyle/yönlendirmeyle açtığını tahmin etmek zor değil...
Bir de işin artık tamamen göbek altına vurulduğu halleri de yaşadık ki "Hepimiz Cansuyuz" türü son derece nahoş, sloganın derinlikli anlamını hiçleştiren bir moda başlamıştı.
Bu moda hala sürüyor, üstelik şehitlerimizin kanını kendi sloganlarına rant elde edecek kadar da ileriye gidiyor bu zihniyet...

Sakıncalı demiştim ya, az demiştim, Sevgili Cambaz farkına varmadan çok yanlış bir çıkarsamada bulunduğunuzu düşünecek kadar da iyi niyetimi muhafaza etmeye çalışıyorum...

Sevgiler...