Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 09-10-2007, 09:25
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Irakta ölen Amerikan askerlerinin de çoğunluğunun göçmenler olduğunu biliyoruz...!
"Asil kan"lar !!! o dağlara yollanmıyor yani, arada tek tük çıkanlar da olmuyor mu, idealist vatansever ama kentli gençler de ölmüyor mu? Elbette ölüyorlar. Aklıma Pentagram grubunun şehit düşen gitaristi geldi mesela...
Ama bir gerçeği de dün tvyi izlerken hep farkettim, hep yoksul veya orta gelirli insanlar bu şehit aileleri. Şehitlerin hepsi de benden yaşça küçük, çocuk yaştalar...
Şırnak'a ilk gidişimde kara yoluyla gitmiştik, üzerlerine bol gelen eğreti duran üniformaları, ellerinde kimi cüsselerinden bile büyük duran kalaşnikoflarıyla her bir kilometrede bir "kuyu" denen nöbet yerlerinden çıkıp, kimlik kontrolü yapan "çocukları" görünce (ki aynı yaşlardaydık o vakitler) içimin ezildiğini anımsıyorum...(
Dönüşte de Diyarbakır hava alanında onlarca tabut vardı, kırmızı bayrağa sarılı şehit tabutları. Batıya dönünce hiçbir basın haberi işitmedim buna dair. Babama sorunca; halkın moralini yüksek tutmak için rakamların bazen yansıtılmadığını bazen de azaltıldığını söylemişti.
Şimdi de düşünüyorum ki, şehit kanları hiç durmadı zaten hep aktı, ama basına yansıtılması bu günlerde çoğaldı, yine bir başka oyunun araçlarından mı ediliyoruz bilemedim. Yine her zamanki gibi "yaşayıp göreceğiz"; bizde yaşamadan "önlem" alma diye bir kültür ne yazık ki gelişmiş durumda değil. İlla müsibetten sonra önlemleri konuşan bir devletiz ne yazık ki..

Derhal konunun meclise intikal etmesi ve diplomasi trafiğinin başlaması gerekmektedir. Halkın tepkisini dile getirecek vasıtaların hareketsiz olduğunu düşünüyorum.
Ya meclis üzerine düşeni yapıp Tsk'ya gerekli yetkiyi verecek ya da biz mitingler aracılığıyla bunu iktidara dayatacağız...
Bbc'nin de sorduğu gibi "Türkiye'nin yanıtı ne olacaktır...?"