Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 05-10-2007, 04:13
nbb. nbb. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
kim bilir

Uyarı: Düşünemeyen insanlar için bu yazı tehlikeli olabilir!

Nereden başlasak?

Bu, saat ve saatin ustası örneği (tesis / müessis) sık sık verilirken unutuluverir tanrının tek bir saati (makine) bile yapmamış olduğu. Tanrı, en basit bir ilkelin bile yaptığı oku yapmaktan acizdir ve bu unutulur… Peki şimdi, tanrı bir tek makine, tek bir ok bile yapmamış olduğu için, tanrı yoktur deme imkânımız oluşuyor mu ki, saatin varlığından tanrı kanıtı oluşturmamız ussal olsun?

Kişi eğer bilimin ne olduğundan (doğa bilimleri / madde bilimleri) zerre kadar haberliyse biyolojiden tanrı kanıtı bulup çıkarmayı, karıncanın fili doğurması kadar saçma bulur. Tüm insanlık tarihi, düşünce tarihi süresince tanrı kavramının anılmaya değer kanıtları fizikte değil metafizikte temellendirilebilmiştir ancak. Ama, bilim özürlüler bu özürlerini telafi etmeye çalışmak yerine işin kolayını, bilimi çarpıtmayı seçtikleri sürece kendi gülünçlüklerini gözler önüne sermeye devam edeceklerdir. Evrim kuramını eleştirebilmek için onun ne olduğunu bilimsel kavrayış açısına sahiplikle öğrenmek, anlayıp özümsemek, içe almak gerekir önce; zira insanın bilmediğini eleştirmeye kalkışması ancak gülünç duruma düşmesiyle sonuçlanabilir. Düşülen asıl vahim hata ise, bilimin herhangi bir savını o savın yeminli karşıtlarından öğrenmeye kalkışmak olmaktadır, maalesef tüm cahillerin de yapmış oldukları budur. Örnekse; evrim kuramını Harun Yahya müstear isminden öğrenmek(!) gibi…

Evet, başlaması da bitirmesi de zor bir konu tanrının varlığı/yokluğu konusu.

Ama rahatlatıcı bir argümanda yok değildir elimizin altında:

İnanıyorsan vardır!..

Eğer ki ilk insandan bize değin süregelen bir belleğe sahip olabilseydik, evrime bugün olduğu gibi bilimsel bir kuram olarak gereksinimimiz de olmayacaktı zira kadim anılarımız olacaktı bunun yerine. Ve eğer ölümlü olmasaydık bir tanrıya da gerek duymayabilecektik. İyi ki de ölümlüyüz ama; ölümsüz bir varlıkta bir düşünce organının bulunması hem fizik hem de metafizik bakımından saçma olurdu çünkü. Ölümlüyüz ve bu sayede düşünebiliyoruz ve iyi ki tanrı çıkıyor düşüncemizden, iyi ki evrim kuramını yaratabiliyoruz…

Şimdi size evrimle ilgili çok eskiden yaşanmış bir anımı anlatayım mı?

Hemen de nasıl deli olduğumu düşünürsünüz bunu yapmaya kalkışsam gerçekten.

İyisi mi tanrıyı anlatayım ben size, akıllı uslu.

sıyırdı yüzünü dünya / gördüm kimse ben değil