Tekil Mesaj gösterimi
  #18 (permalink)  
Alt 04-10-2007, 10:38
possible_outside
Guest

Standart Akıl-dışı'nın alanında oynamak

Kurbağa göle atlar suyu sıçratır.

Ben buncasına muktedirim ancak, gölü ise sen kuracaksın yenibaştan!…

Konuyla ilgisini anlamak istemedim. "Edebiyat yapma"nız bana sayısız hastalığımı hatırlattı sadece -halkla birlikte "Allah kurtarsın" diyebilirim ancak.

Varolmak yokolmak’ın zıddı değildir

Yaratıcı olmak"tan ben böyle şeyler söylemeyi anlamıyorum; ama bir tane de ben söyleyeyim: "Bütün martılar, porselen takımıdır."

varoluşun farkında olamamakla, ender gelen varoluş anları’nı bir bilinç-kaybıyla eşanlamlı saymakla geçer beşerin ömrü yaşamın normal akıp gitmesinde zaten. Buradan bakınca da, varolamayış birincil hal, varoluş ise ikincil hal olur.

Yüreğinizin götürdüğü yerden gidin nbb; yapabileceğim hiçbir şey yok -bu yazışmalardan bunu anladım ben.

Ve işte altta bu yaratıcılılarda pekala emeği geçmiş olarak da alınabilecek büyük filozoflardan Jaspers:

“Varoluş Nedir? Jaspers varoluştan ne anlıyor? Jaspers’te özel bir tanıma rastlanmıyor, ona göre böyle bir tanım verilemez de, çünkü varoluştan nesnel anlamda söz edilemez. Bir cins kavramı olarak varoluş diye bir şey yoktur, tek tek varoluşlar vardır sadece. Varoluşu en iyi ‘dasein’la (burada varlık) ‘Bewusst-sein’ (bilen varlık=bilinç) birbiri karşısına koyarak anlarız…”*

Ve edebiyat:
Yalnızlığıma bürünerek varolurum… Ama sen gereklisin bana yine de; yakalayabilmem için, bir anı’ya yapıştırabilmem için varoluşumu… Sen olmadan, olmuyorum ben de…

Veee son olarak kim geliyor -bakınız? İşte kaynak dediğin budur: B*) Bedia Akarsu / Çağdaş Felsefe Büyük felsefecilerimizden Bedia Akarsu!
Eğer birileri kendilerini vareden ya da kendilerinin varolmasında çıkar gören zeminler sağlamışsa birilerine, Felsefe'nin "gerçeği" değil, Akarsu'ların aralarında oynadıkları zeminin gerçekliği sorgulanmalıdır. Bunun nedenlerinin üzerine gidilmelidir. Çok söylendiği için klişe gibi gelebilir: Ama gerçekten felsefeyle ilgilenen bir okur da okursa yazımı, ona işinin sinek kovalamak değil bataklığı yoketmeyi düşlemek olduğunu söyleyeceğim. Bugün için, bataklığı yoketmek sadece bir düştür. Ama bir felsefe okuruna diyebileceğim şudur ki (o buralardaysa) yeterince gösterdiğime inanıyorum ki, sinek kovalamalarım sadece bataklığa kadar giden yolu göstermek içindi. Öyleyse bir edebi olan da benden:

"Sadece benim ve senin için. bugün. Ve sadece bizim çocuklarımız için. yarın -gerisi taştır, ottur vs."

Konu possible_outside tarafından (04-10-2007 Saat 10:41 ) değiştirilmiştir..