|
Şimdi; Ülke şu anda siyasi açıdan fiili olarak üçe bölünmüş durumda zaten. Laikler-Dinsizler, Şeriatçı emperyalistler ve kürt milliyetçileri. Tüm Dünyada son 20 yıldır yayılmacı bir politika izleyen emperyalizm, ülkemizde de bildiğimiz üzere 12 eylül faşist darbesi ile başlayan, emperyalizm uydusu olarak yerleştirme ve enteğre etme çabalarının sonucunda, ABD'nin BOP ve buna benzer bir çok planı doğrultusunda, şeriatçı emperyal siyasi görüşün ortaya çıkıp, son 30 senedir sorunlara bir çözüm bulmak yerine, sorunun bir parçası olmakata ısrar eden sosyal demokratlar ve eyyamcı eski politikaları takip eden sağcı partilerin yerini alarak, ve üstelik %46,7 gibi bir rekor oy oranıyla ikdidarı ele geçirmesi, ardındada Devlet kademelerinin boş kalan tüm noktalarını zapt etmesi, önümüzdeki aylarda ise yapacağı anayasa ile kuracağı devleti, şimdiden kabullenen ABD ve AB ülkelerinin desteği ile başladığı karşı devrimi bitirme aşamasına gelmesi, Laik ve demokratların hezimetidir. Mücadelenin o kısmı kaybedilmiştir.
Bu forumda ramazanın ilk günlerin de, bir üye atesitlerin ramazansızlığını kutladığı için linç ediliyordu, ilk destek benden geldi. Müslüman mahallesinde salyongoz satılmaz. Ondan öncesi var ama durun, bir üyenin açtığı topik, İslamı rencide ediyor diye adı değiştirilerek yayına sokuldu ve ardından benim ilk itirazım ve ardından yükselen bir kaç sesle düzeltildi, ama topiği açan üye gitti yazdıkları hala baki ve takip ediliyor. Bir üye ise sanal silah çekilen kişi olarak tarihe geçti bu site de onada ilk desteği verenlerden birisiyim (Her ne kadar o gürültüde yaşta yandıysada kurunun yanında). Yani icraatın içinden değilsede anlattıklarım, her türlü ötekileştirmeye karşıyım, bırakın şeriatçılar ve kendini müslüman olarak adlandıranlar da yazsınlar. Ben yazılan bir konuda kısmi de olsa yazılar yazarak tartışıyorum. Evet çocukluğumdan buyana karşı olduğum din ve dincilerle yan yana tartışıyorum. Aynı bilgi seviyesindeyseniz bir problemde çıkmaz, aksine bence keyiflidir. Tıpkı sizin felsefe üzerine yazdıklarınız yada şiirlerinizi okuduğumda aldığım keyif kadar güzeldirde.
Kimsenin bir diğerini susturmaya çalışması, yazmasını engellemesi, fikirlerini anlatmasına engel olması, hakaret yada küfür etmesi, bir çeteleşme içine girmesi, dil, din, ırk, cinsiyet yada bu ve buna benzer nedenlerle tagir ve tahkir etmesine göz yummam, yummadımda.
Bu forumda kurtların olduğu doğrudur. Ama bahsi geçen davranışların arkasındakiler kurtlar değildir. Çakallar, tilkiler, sansarlar, kaplanlar, aslanlar olabilir ama kurtlar değildir. Çoğunluğu Ramazan nedeniyle siteye girmiyor, yada görünmez olarak girip çıkıyorlar. Ramazandan sonra sizde tanışırsınız onlarla. Burdakiler başka mahlukattır merak etmeyin. Türk Siyasi yaşamında ki iti, köpeği dışarda tutalım bu mevzuda.
Yazınız da % yüz katıldığım tek nokta, paranın tanrı olduğudur. O güzel kıvrak sözcüklerinizle iyi betimlemişsiniz. Para=güç her zaman tanrıydı yalnız, günümüzde bu payeye oturmadı. Paradan önce de (günümüzde olduğu gibi) mal vardır. Aslında para sözcüğü dar anlamda kullanılsa da, derdimizi anlatsa da, bence yeterli gelmez. Mal=Para=Aşiret=Toprak diye uzar gider liste belki.
Asrı Saadet diye tanımlanan dönem ve pre-İslam ikdidarının yerleştiği dönemlerde, para vardı ve unutmayın ki islam peygamberi bir tüccardı. İslamın tebliğ edildiği ilk topluluk ise dönemin önde gelen tüccarlarıdır. Fakat dönemin sermayesi, en büyük gelir kalemini Hac ve din ticareti üzerinden yaptığı için, yeni din İslam ve peygamberine ilk başta itibar etmemiş, ondan sonra daha alt kademeden insanlar arasında yayıldıktan sonra, gene aynı dönemin ikinci büyük ticari merkezi olan medineye göçerek, siyasi ve askeri olarak güçlendikten sonra, doğduğu kente ve ticarete hakim olabilmiştir. Hakim olduğu ve doğduğu şehir, İslamiyetten önceki yüzlerce yıldır yaptığını yaparak, din ticaretine günümüze kadar devam etmiştir. Bahsettiğinizin aksine günümüzde, şeriatçı İslam ve siyasi kanadı, paranın saltanatına öyle yayılmıştır ki, yaptığı sivil darbenin para ve güç için olduğunu çok az kişi dile getirmektedir. Din onlar içinde yönetebilmenin aracıdır.
Din her zaman insanlık tarihi boyunca, devleti-iktidarı yönetmenin en büyük aracıdır. İlkel kabile yönetiminden günümüz emperyalist yönetime kadar, din yönetebilmenin en büyük aracı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti de bu durumdan istisna değildir. Bu siyasi görüşün (şeriatçı emperyalistler), dini diğerlerinden daha fazla öne çıkarması, onu daha fazla suçlu yapması anlamına gelmez. Ahlaki ve siyasi açıdan ise suçluluğu tartışmaya açıktır.
Sanırım son söyleyeceğimi baştan söylemişim her zaman ki gibi. Bu topik sandığınız gibi, demokratların ve diğer bilimsel insanların çok olduğu bir forumda yer almamaktadır. Siz de, tıpkı haklı olarak kızdığınız kişiler gibi, bu forumda azınlıksınız malesef. Ben bunu bir ayda öğrendim. Anarşist adı bir lüx lambası sanırım. Ama ben yine tekrarlıyorum, başkalarının sesini yazılarınızla, görüşlerinizle ve duruşunuzla kesin. Bu forumda her türlü görüş yazı yazıyor, ortada kalanlar ise belli. Hatta elvis dinini yaymaya çalışan birisi var. Sol tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde 80 lerin başından itibaren soluğu kesilerek yarış bıraktı şimdilik. Klasik sağ ise yerini Dinci ve ırkçı iktidarlara bırakmaya başladı. Hepsinin üstünde de emperyalizmin bayrağı dalğalanıyor. Mücadele her cephede ve her türlü yapılıyor.
Bu gün bir yazınızda dediğiniz gibi, siz kendi ahlağınızla ve sağlam bir duruşla karşı koyduğunuz sürece, genel ahlak ve ardılları, destekçileri yıkılmaya mahkumdur. Kendimiz için istemediğimiz bir şeyi başkasına dayatarak başarıya ulaşamayız. Size kolay gelsin.
Konu KemalistGNC tarafından (07-10-2007 Saat 17:58 ) değiştirilmiştir..
|