Tekil Mesaj gösterimi
  #16 (permalink)  
Alt 03-10-2007, 11:09
nbb. nbb. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
kim bilir

Şunu anladım şimdilik; birbirimizi anlamanın eşiğindeyiz henüz ve böyle olması da gereklilikten. Ne ödünç alınmış bir dili kullanabiliriz buradaki paylaşımımızda ve ne de günlük sıradan dil; o, anlamı kendisinden önce gelen lakırdı yetişebilir imdadımıza. Sözü yeniden yaratmak da, onu iletişimi sağlayacak kıvama sokmak da hiç kolay uğraş değildir işte…

‘Ölümsüzlük’ lafzıma bağlamayı seçmişsiniz yazdıklarımı: Bu, yanlış olmuş! Ölümsüzlük bahsim kişisel bir fantezim olarak alınabilseydi keşke; ona ‘züğürt tesellisi’ de demişliğime bakılarak. –bir kez varoluşunu yakalayan- nitelemem Satre’ın “herkes, varolduğunu bilmez’ önermesi’ne bakılarak (şimdi bu bir önerme midir?) daha yalın anlaşılabilecektir kanımca.

Sıkışık bir zamanımdır şu an ve basit de olsa felsefi bir paylaşım için kesin olumsuzluk katıcı.
Şunu da yazayım bitireyim, bitmeyecek olanı: Büyük olasılıkla yanlış anlamışım ya sizi, ama anladığım kadarıyla, Varoluşçu Felsefenin ‘insan varoluşu’, ki insanın dışında olmayandır; anlamanız bir parça sorunlu gibi mi ne? Yani, Kavramsaldüzeyde… Ama dediğim gibi önceden, böyle anlamam büyük olasılıkla benim de sizi şimdilik eksik anlamdan kaynaklanmaktadır…

Sen ne dersin; mariii...

İkinize de ve bizi okumak gafletine düşen herkeslere selamlar, sevgiler.

sıyırdı yüzünü dünya / gördüm kimse ben değil