Tekil Mesaj gösterimi
  #15 (permalink)  
Alt 02-10-2007, 20:11
possible_outside
Guest

Alıntı:
nbb.´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Kendi kendisi için sorunsal olan insan!..

En küçük bir olasılık bile varsa, niye alçakgönüllü olalım ki ölümsüzlük isteminde!

Ama ben daha bir cömert olmak isterim söz buraya gelince: Bir kez varolan, (varoluşunu yakalayan) bir daha asla yok olmaz!..

Belki elbirliği ile çıkarsayabiliriz buralardan bir ‘züğürt tesellisi,’ ne dersiniz?

Ben burada eğer böyle bir ölümsüzlük/ya da geniş tutalım bengilik için "bir kez varoluşunu yakalayan" ile ne kastettiğinizi merak ettim. Eğer bu özel bir bilinç durumu ise bunun içeriği var mıdır? Çünkü "varolmak", "varoluşta olmak" kendinden başka sadece "yokolmak", "yokoluşta olmak" kavramlarıyla anlaşılabilen kategoriler benim için. Salt soyut biçimler ki, her varlığa her yokluğa (ya da hemen her varlığa her yokluğa) eklemlenen kendilerinden başka bir şey anlatmayan ussal kategoriler -ve feci halde yoksullar. Hegel'le ve Aristoteles'le birlikte varlık sadece varlık'tır. Kendinde varlık tümüyle belirlenimsizdir. Aristoteles'siz yürüyorum yolun kenarını sadece Hegel'le şimdi, Varlık yokluğa ve yokluk varlığa götüren kendilerinden başka hiçbir şey anlatmayan sadece Oluş'a geldiklerinde tümüyle soyut olmaktan kurtulan kavramlardır. Ve varoluş'da onu hiçbir "belirli şey/şeyler1 olarak düşünmüyorsak zamanda da bengilikte de aynı bomboşluğunu taşır. Ölümsüzlük/bengilik için gerekenin özsel/tözsel sonuçta belirli şeyler olan belirli düşünlerle kazanılacağı şeklinde çevirdim sözünüzü -kendi fikirlerime uygun olarak.

Konu possible_outside tarafından (02-10-2007 Saat 20:28 ) değiştirilmiştir..