Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 01-10-2007, 13:41
cewdetabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cewdetabi cewdetabi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Henüz arızalanmış

Matematik konularını görünce şeytan görmüş gibi oluyorum. Matematikten nefret ettiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Malesef buna rağmen matematiğin önemini anladım... Ben matematikten hem nefret ediyorum hem seviyorum. Mesela az önce bu yazıyı yazmadan önce kendime bir kaç matematik kitabı almıştım. Konuya denk geldi. Türev ve diferansiyel ama özellikle diferansiyel mesleğim konusunda bana çok yol açacak... Nefret etmeme rağmen bunları öğrenmek zorundayım... Matematik öğretimi yanlış. Ben ezberci bi insan değilim. Papağan gibi formül ezberleyemiyorum. Ama ezberi kuvvetli olanların matematiklerinin kuvvetli olduğunu görüyoruz aslında bence ezber ve matematiğin hiçbir alakası yok. Hatta tam tersine olduğunu bile söyleyebilirim. İşte bu yanlış ezberci matematik öğretimi yüzünden ülkemizin yetiştirdiği bilim adamları parmakla gösteriliyor.

Matematik bilmeyenler ve öğrenemeyenlere üzülmemelerini tavsiye ediyorum. Ülkemizdeki matematik öğretimi geri zekalı bir nesil yetiştirmek için müfredata konulmuştur. Biz zeki ama matematik notu düşük olarak kalalım... Ben bu konuda özellikle kendi kendine çalışma yöntemini tavsiye ederim. Daha zor ama en azından zekanız körelmez....