Konu: heavyciler
Tekil Mesaj gösterimi
  #12 (permalink)  
Alt 29-09-2007, 21:43
possible_outside
Guest

Thumbs down Ne var bu "metal"de?

Alıntı:
Nerrantsula´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
evet evet iyi ki açılmış bu başlık.

heavy metal dinleyen insanları anlamak, anlayabilmek istiyorum. ne hissediyorlar bu türü dinlerken, neden seviyorlar, hangi diyarlara götürüyor onları bu heavy metal.. merakla bekliyorum...

bu arada "heavyCİ'ler"...gülesim geldi affola
Metal'in çok farklı kategorileri veya başka bir deyişle tarzları var: Thrash, death, speed thrash (denirdi bir zamanlar da), daha hard rock'a yakın tarzları... Yani metal dinleyen herkes bütün tarzları sevecek diye bir şey yok. Ayrıca aynı kategori altındaki (veya kafamızda aynı kategoriye alarak dinlediğimiz) grupların tümü sevilir diye bir şey de yok. (Örneğin eskiden bir kitap fuarında Klasik müzik setinin satıldığı bir standda bir müşteri ile satıcı tartışıyordu, tartışma setin tamamı üzerineydi. Setteki cd'ler farklı bestecilerin eserlerine aitti. Müşteri haklı olarak "burada sevmediğim besteciler ya da sevmediğim eserler var, tamamını niye almak zorundayım ki?" diyordu.

Ben ancak metal'de büyülü bir sound bulduğumu söyleyebilirim ilkin. Çözebildiğim kadarıyla şarkı sözlerinde de sound'larda, tarzlarda olduğu gibi büyük bir çeşitlilik var zaten. Herhalde kişisellik ağır basıyor sevmem de.

Bir listede ben yapayım:
MOTORHEAD: Ace of spades, motorhead, eat the rich
KREATOR: Some pain will last, Depression unrest
METALLİCA: Sanitarium, For whom the bell tols, Master of puppets, Enter sandman
SLAYER: Silent scream, Mandotary suicide, Angel of death, Tormentor
ANTHRAX: Perpetual motion, Black lodge, Piss n vinegar, Alpha male
MEGADETH: Angry again, sweating bullets
MANOWAR: Hail and kill, ride the dragon
EXODUS: Metal militaria, A goodday to die
ACCEPT: Balls to the wall, son of a bitch
IRON MAIDEN: Evil that men do, number of the beast, fear of the dark, heaven can wait
KING DIAMOND: Behind these walls