Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 27-09-2007, 02:12
LYNX LYNX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Alıntı:
Gerçi mezarlardan medet umanlar sadece müslümanlar değil. Aynı şeyi Atatürtkçüler de yapıyor. Atatürk ölmeden İlkelerime sıkı sıkı yapoışın demiş ama onlar başları sıkışınca hemen Anıtkabre koşuyorlar. Mezarlardan medet umanlardan onlar da. Yani Laiklerin de yaptığı aynı,laik olmayanlarında onu anlatmak istiyorum.
bu kısmı biraz yanlış anlıyorsun sanırım.
Her şeyden önce burdaki sembolik bir hareket olarak ve aynı zamanda tepkinin dile getiriliş yolu ve ilkelerine bağlılığın belirtilerek bir tür mesaj verilmesi amacıyla yapılan bir hareket.
Kimse gidip de tapınalım , türbeye çevirelim demiyor.
Bu olguyu anlayabildiğiniz gün belki siz de ziyaret edersiniz.

Alıntı:
Şehit olanlar islamı ve onun devletini bütün kurum ve kurallarıyla kurmak için savaşırken ölenlerdi. Özellikle laik devlet dedirtiyor kendisini korumak için ölenlere şehit diye. Halbuki devlet laik olduğuna göre demesi gereken beni savunurken ölenler KAHRAMANDIR,YİĞİTTİR,VATANSEVERDİR dese laikliğe daha uygun olur bence.Çünkü islam kurallarıyla yönetilmeyen bir devlet kendisini korumak için ölenlere islami vasıf vermesi laikliğe aykırı bence.
özgürlük ve iyilik adına savaşırken ölen her kez şehittir.
isterse farklı bir dinden olsun , yada müslüman olsun.
İnsanların iyiliği için ve vatanın özgürlüğü yada korunması amacıyla verilen mücadelenin kendisi bunu kutsallaştırır.
Bu doğal bir sonuçtur.
Zaten devlet Dini bir kaygıyla bu payeyi vermiyor.

Alıntı:
Ahirette kötü bir sürprizle karşılaşmaları için yazdım bu ayrıntıyı da ölenlerin. Selamlar.
Ahiret için kendi bilgilerinizi ve yorumlarınızı mutlak doğru kabul ederek yorum yapmanız bence pek doğru değil.

Konu LYNX tarafından (27-09-2007 Saat 02:21 ) değiştirilmiştir..