Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 26-09-2007, 00:25
Uzak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzak Uzak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

-"İlginç. Feyerabend düşüncesinin eleştirilmesinden nasıl varmış ki arkadaşımız, ‘demokrasi düşüncesinin sindirilemediği’ kanısına? " (nbb.)

- "Demokrasi düşüncesinin sindirilmediği" hususundaki iletim Feyerabend'i eleştirmeye çalışmanızdan dolayı değildir. Bu mümkün olamaz. Benim zaten Feyerabend'e sempati duymam tamda bilim de dahil herşeyin eleştirilebilir olduğunu çok daha teknik olarak gösterek bir açığı kapatmaya katkıda bulunmuş olmasındandır. Tam aksine ben bu konuda eleştirel ya da olumlamacı olarak tüm katılımları değerli ve anlamlı bulduğumu söylemeliyim ; her ne kadar bunu söylememin anlaşılmaya beni yaklaştıracağına şüpheyle baksam da .

Demokrasi düşüncesinin sindirilmediğini söylememin sebebi ise Maria'nın " hazır ol'a geçmemizi isteyen din adamlarıdır " söylemidir. Demokrasi "hazır ol"a geçmeye davet eden herkese karşıdır. Yalnızca din adamlarına, yalnızca askerlere ya da yalnızca özgürlük düşmanı siyasilere değil. Kastettiğim buydu.

- "Demokrasi din istismarcılığı bilmez, üç kâğıt bilmez, takiye hiç bilmez. " (nbb.)
- Ben de böyle düşünüyorum .
- "Akıldır, bilimdir onun rehberi." (nbb.)
- Bundan ise kuşkuluyum . Kendimce neden kuşku duyduğumu önümüzdeki günlerde forumda tartışmaya açacağım .

- "Aklı/bilimi ülkenin tüm kılcallarına kadar hakim kılmalıyız " ( maria )
- Bu sözünde sosyolojik, tarihi , psikolojik olumsuzlukları hakkında söylemek istediğim bazı şeyler var ama yüzelsel alatımlarla geçiştirmek istemiyorum. Acelem yok ama şu aralar zamanım da yok. Güzel tartışma konuları olacaktır eminim .