Alıntı:
ESHQUIA´isimli arızadan alıntı
Öncelikle yukarıdaki mesajda inançlarına yakın olduğu için demişsin ki şamanizmi araştırmanı öneririm, islamiyetle uzaktan yakından alakası yok.
Ben yine yukarıdaki cümlenden kansız bir geçiş olduğunu savunduğunu anlıyorum. Kanlı bir geçişin pek hoşgörü içeremeyeceğini kabullenirsek bu durumda bir doktora mı görünmem gerekiyor ne demek bu?
|
Ben ilk baştan beri şamanizmin dinleri olmadığını savunuyorum zaten ve inanın şamanizmi çok araştırdım sadece dün bir yazıyı okuyup inanmış değilim kaynaklarımın isimlerini söyleyemiyorsamda bu konu da hiç kaynak olmadığı anlamına gelmiyor. Yine söylemek isterim ki okuduğum ve mantıklı bulduğum araştırmalara göre Türklerin dini şamanizm değil göktanrı dini diye adlandırabileceğimiz Kur'an da da geçen ilahi bir dindir. Ararpların her zaman bir şeyi kabul ettirme yolu kılıçla hançerle olmuştur bu konuda hemfikiriz ve emeviler döneminde çok kanlı işgaller olmuştur ama ben ne yazmışım Abbasilerin hoşgörsüyle İslamı seçmiştirler demişim e peki buradan nasıl olup ta kansız bir geçişin olduğunu savunduğum çıkarımını yapıyorsunuz sn.
ESHQUIA ve ben direk şahsınıza doktora görünün demedim ben öyle bir iddiada bulunuşsam ve görmüyorsam ben gideyim dedim çünkü ben milliyetçi olduğum kadar arap düşmanıyım onların hangi işi çiçekle böcekle olmuş yalnız abbasiler biraz daha hoşgörülüymüş sonuçta ortak bir noktada birleşiyoruz sorun yok.